clear

zoeken

search

Disinformation, een fijne uitgever

02 september 2008


De website Disinformation behoort al zeker tien jaar tot mijn favorieten. De website werd gelanceerd in 1996 als de:

search service of choice for individuals looking for information on current affairs, politics, new science and the “hidden information” that seldom slips through the cracks of the corporate-owned media conglomerates. Ironically, it was funded by one of the largest media companies in the world (TeleCommunications, Inc. (TCI), now part of Comcast), who paid for placement on Netscape’s then ubiquitous search page.

(bron)

Disinformation
is in twaalf jaar tijd uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van nieuws en feiten die de mainstream media vaak niet halen. Dit collectief geeft ook boeken uit. Interessante boeken. Opruiende boeken. Leuke boeken.

Een paar weken geleden kocht ik via Bol.com The Disinformation Book of Lists, een boek dat is te vergelijken met de ‘grote lexicons van nutteloze feiten‘, met dit verschil dat de feiten niet nutteloos zijn. Ik bedoel: het is toch reuze belangrijk om in lijstvorm te leren welke 36 bedrijven de Amerikaanse overheid een financiële loer draaiden? Heerlijk om te weten welke titels de geheimzinnige Deltacollectie van de Library of Congress zoal bevat?

Het is een fraaie catalogus (PDF), die Disinfo heeft opgebouwd. Als je in Google Books geavanceerd zoekt op uitgever vind je maar liefst 333 titels, waarvan de meeste gedeeltelijk kunnen worden ingezien. De scankwaliteit is verre van optimaal maar toch; het geeft een heel behoorlijke indruk van de boeken.

Zijn boeken je een gruwel? Check dan hipperdeflipski hun Facebook– of MySpace-pagina, of volg ze op Twitter of via Friendfeed. Want het enorme archief mag dan een tikje belegen zijn; dit is wèl een uitgever die met de tijd meegaat.

@

Reageer