clear

zoeken

search

Digitale Pioniers openen gesloten deuren

26 september 2008


In februari 2006 schreef ik over de interessante projecten die de Digitale Pioniers hebben ondersteund met hun regeling. Die regeling geeft financiƫle en organisatorische ondersteuning aan innovatieve internetinitiatieven van kleinschalige maatschappelijke organisaties. Sinds december 2002 zijn in veertien rondes 143 projecten ondersteund.

Als je dus werkt aan een interessant internetproject waarin je de burger betrekt, of daar een goed idee voor hebt, zou je kunnen overwegen om (voor 10 oktober) een subsidie-aanvraag in te dienen bij de pioniers. De voorwaarden kun je lezen in de leidraad (PDF)

Deze keer zijn er twee aanvraagrondes. Je kunt ook kiezen voor de eParticipatie Ronde:

Samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ondersteunt de Digitale Pioniers Regeling eParticipatie projecten en eParticipatie Plus projecten. Het eerste type project omvat een initiatief van burgers die zonder actieve medewerking van een overheidsinstantie een dienst of toepassing ontwikkelen die bijdraagt aan verbetering van de dienstverlening van overheden aan burgers of het functioneren van het democratisch bestel. Hiervoor is een maximale bijdrage van 20.000 euro beschikbaar.

eParticipatie Plus projecten, waarvoor we een maximale bijdrage van 30.000 euro verstrekken, zijn eParticipatie projecten waarbij een overheidsinstantie actief meewerkt door informatie aan te leveren, door aan de slag te gaan met de informatie die het project oplevert, door samen met de maatschappelijke partij het project uit te voeren of door het project financieel te ondersteunen. Kijk voor meer inspiratie ook op www.eparticipatie.nl.

De site van de pioniers bevat veel inspirerende voorbeeldprojecten, zoals de Alane Newsreader, Literair Nederland, Gamesdating en Donkeypedia (de ezel die woensdag op Picnic 08 rondliep)

Geldgebrek hoeft jouw idee of project niet perse in de weg te staan. De deuren staan open! (PDF)

@

Reageer