clear

zoeken

search

Bowerbirds donderdagmiddag in Middelburg

16 september 2008

Het werd hier op 6 augustus al aangekondigd in een blogcommentaar: donderdag a.s. spelen de Bowerbirds in de Middelburgse CD & LP Speciaalzaak de Spin en wel om 15.00 uur. Een uitzonderlijk tijdstip, een uitzonderlijke locatie.

De Bowerbirds maken mooie muziek. De Provinciale Courant schrijft er vandaag over:

Vooral als het om alternatieve en nieuwe vormen gaat van bekende muziekstromingen ligt Zeeland meestal buiten de tourroutes.

Opmerkelijk dus dat het Amerikaanse trio de Bowerbirds – ook al is het maar voor een kort optreden – donderdagmiddag 18 september Middelburg aandoet. ‘s Avonds hebben ze een optreden in Antwerpen en de dag erna in het Amsterdamse Paradiso. Met de cd Hymns for a Dark Horse nestelden de Bowerbirds zich dit jaar stevig en eigenzinnig in de nieuwe en alternatieve Amerikaanse folktraditie. In hun lo-fi muziek met zang, accordeon, gitaar, viool en bassdrum zorgen ze voor een melancholieke sfeer waarin de lyrische teksten een bijna natuurlijke plaats vinden.

De bandnaam verklaart al veel. Ze hebben zich vernoemd naar de prieelvogel die een ware kunstenaar is in het bouwen van opvallende nesten. De Bowerbirds zien zich ook als een onderdeel van dergelijk natuurlijk gedrag en constateren tegelijk dat de mens daar zover van is komen af te staan dat hij zelfs niet door heeft hoe hij zichzelf vernietigt.

Gaat dat zien, gaat dat luisteren!

@

4 Reacties

  1. boesje schreef:

    Vlieg op met je vogels. Ik zal je eens opgeven als vogelspotter.

  2. Ik ga ze wel ff spotten ja donderdag 🙂

  3. boesje schreef:

    Heb je jezelf al terug gezien op //www.tvwalcheren.nl ? Kies voor de uitzending van vrijdag 19 september. Je bent door Pim goed met de nek aangekeken ……. 😉

  4. Oi Tommie,

    Die had ik nog niet gezien idd. Leuke korte impressie. Thanks!

Reageer