clear

zoeken

search

Bibliotheekvernieuwing: met de rollator naar je werk

06 september 2008


Een van de grootste uitdagingen voor bibliotheken, de komende jaren, is het vinden van een oplossing voor het HRM-probleem. We weten allemaal dat het verloop van bibliotheekpersoneel van oudsher klein is terwijl de instroom van nieuw personeel al jarenlang beperkt is. We weten ook dat er over een paar jaar een gigantische uitstroom van medewerkers gaat beginnen.

Aan dat probleem moest ik denken toen ik zojuist op Boekendingen las over de 102-jarige Martha Smith, die nog steeds in een bibliotheek in Kansas werkt. De videoreportage doet je zowel vertederd glimlachen als beseffen dat het ook de bevlogenheid van bibliotheekmedewerkers is, die de instroom van vers bloed voorkomt.

Deze generatie mag straks doorwerken na het 65e levensjaar. Ik zie opeens hele groepen bibliothecarissen zich met de rollator richting werk begeven…

@

8 Reacties

 1. Henk schreef:

  Ik denk dat ik de ZB tussen 6 planken zal verlaten.

 2. boesje schreef:

  Zo krijgt de organisatie “Keep them rolling” wel ineens een heel andere dimensie.

  Belangstellenden met of zonder rollator kunnen zich hier aanmelden: //www.ktr.nl/index.html

 3. Leve de veteranen boezerd 🙂

 4. essen2punt0 schreef:

  Dankzij dit bericht heb ik me weer heerlijk vermaakt met google.

  Wat dacht je van deze, of deze exemplaren? Of toch maar gewoon voor een flitsende bak?

 5. Daan schreef:

  Het bericht van de 102 jarige Martha Smith heb ik laatst nog even rondgestuurd onder de collega’s maar nee, er was helaas niemand die zich kon voorstellen dat hij/zij op die leeftijd nog bij Fontys Hogescholen werkzaam zou zijn. Maar een fraai bericht blijft het.

  Trouwens, laat het dan wel bij die rollators blijven. Ik zie mezelf nog niet met een scootmobiel op stap gaan 🙂

 6. Je kunt niets uitsluiten Daan 🙂

Reageer