clear

zoeken

search

Bibliotheek 2.0: 1250 leden

09 september 2008


Ik heb het alweer lang niet over Ning gehad maar nu ik zie dat Bibliotheek 2.0 de mijlpaal van 1250 leden heeft bereikt kan ik dat wel weer eens doen. Hoewel het werken met Ning verworden is tot vanzelfsprekendheid geldt dat niet voor het aantal leden dat de website heeft. 1250 vakgenoten die de moeite hebben genomen zich aan te melden: dat is gewoon mooi.

Nu de zomermaanden voorbij zijn kan ik opgelucht ademhalen: de leden worden weer actiever. Je zou zeggen dat ik me daar helemaal niet druk over hoef te maken maar toch doe ik dat soms wel eens. Ik ben weliswaar alleen die knaap die het platform ooit opzette maar dat experiment maakt toch dat je jezelf verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen binnen zo’n netwerk. Je wilt dat alles in beweging blijft en dat mensen er informatie van hun gading vinden. Aan de andere kant wil je ervoor waken dat het steeds maar weer jouw tronie is die opduikt, dus maak je continu afwegingen over het wel of niet aanslingeren van reuring. Ik ben blij dat ik me daar nu even geen zorgen meer over hoef te maken.

Ik beheer namelijk nog wel meer Ningetjes, om nog maar te zwijgen van alle Nings waar ik bij aangesloten ben. “Geen 23 Dingen maar 23 Ningen”. Voor het project bètabibliotheek heb ik een subgroep aangemaakt maar is er ook nog een besloten ning voor communicatie binnen de werkgroep. Voor de collega’s van de Zeeuwse Bibliotheek beheer ik een besloten kennisplatform, dat inmiddels afdelingsoverstijgend is. Vorige week heb ik besloten dat de uiteindelijke website van de Betabibliotheek ook zal gaan draaien op Ning (het is nog wachten op de aangevraagde domeinnamen, voordat ik daar echt mee aan de slag ga) en ben ik ook nog steeds medebeheerder van een Ning van een lokaal café (al heb ik daar weinig omkijken naar) en van de Italiëreis.

Je begrijpt: het is ondoenlijk om overal de bal hoog te houden. Ik heb nog wel meer activiteiten namelijk, zowel offline als online. Zoals het nu is, is het goed.

Maar prachtig blijft het: 1250 collega’s die elkaar opzoeken!

@

7 Reacties

 1. Jan Klerk schreef:

  Ed The King of Ning

 2. He’s a catalyst, beslist 🙂
  Here’s to u/s!

 3. mediatheekcgu schreef:

  Toch mooi dat zoveel collega’s belangstelling tonen voor deze community. In de vakantie is het altijd een beetje komkommertijd. En dat niet iedereen altijd even aktief is doet er niet zo veel toe. Veel mensen zullen ook gewoon lid zijn om nieuwe ontwikkelingen te blijven volgen. Er is trouwens een interessante blog bijgekomen die een belangrijke rol zou kunnen gaan spelen op het gebied van het schoolmediatheek werk. Mijn ervaring is in ieder geval dat mevrouw Das haar vrouwtje wel staat met haar ervaring als beleidsmedewerkster voor de LWSVO en de NVB. Het begin ziet er goed uit. Kijk maar op //melesmeles.edublogs.org/.

 4. Dag Mediatheekcgu!

  Daar heb je helemaal gelijk in hoor. Veel mensen lurken het liefst en dat is prima.

  Bedankt voor de attendering. Ik kende mevrouw Das nog niet maar zal haar nu eens in de smiezen houden.

  Thanks!

 5. boesje schreef:

  Mooi die verantwoordelijkheid die je steeds voelt als je zo’n netwerktje opzet. Ik vind het alleen jammer dat //zeelanduit.hyves.nl/ niet aan bod komt. Daar ben je tenslotte ook de oprichter van. Gezien de extra vrije tijd die je de laatste weken genereert (lol), zal ook dit “nog” kleine netwerkje binnenkort vast je aandacht krijgen. Alvast veel succes makker. En staakt niet uw wild geraas.

 6. Tsja, maar hoe moet je verslag doen van het uitgaansleven als je nauwelijks uitgaat? ^^

  Mooi op Hyves is dat je mensen medebeheerder kunt maken. Zelfde principe als op Ning. Ik hoor graag van je plannen Boezerd 🙂

Reageer