clear

zoeken

search

Wij

03 augustus 2008

In de presentatie waar ik gisteren over schreef verwijst Wesch naar een videoremix van YouTube-gebruiker Blimvisible. Hij toont een fragment van die mix en vult die in zijn presentatie aan met citaten van Lawrence Lessig, met de bedoeling aandacht te vragen voor de spastische manier waarop de maatschappij van nu omgaat met copyright.

Ik wilde het filmpje graag even helemaal zien en weten van wie de muziek was. Dat blijkt Regina Spektor te zijn. Op In Media Res wordt de video van Blimvisible geanalyseerd:

We’re living in a den of thieves

Lim’s vid thematizes and illustrates how media fans engage with texts—not only the intense love fans feel for the shows and characters, but also how fans appropriate images, characters, narratives, and make them their own. The heavy manipulation of the images, often into near unrecognizability, mirrors the way fans make media their own, into something more appealing to “us.” The sheer wealth of sources and the iconic moments resonate with the way fans watch their shows, the way we rewind and analyze and hone in on a particular detail or moment.

Mooi.

@

3 Reacties

  1. Daan schreef:

    Aggrrh, Regina, zeg me niet dat dit ook een nieuwe fraaie muziek ontdekking van je is? 😉 Ik zag haar ooit in het voorprogramma van Kings of Leon in Paradiso maar een zangeres die nogal verveeld klonk en een stoel als trommel gebruikte kon me toe al niet bekoren. Nee, dan toch maar het betere ragwerk 🙂

  2. Nou nee, net dit nummer. Maar ik zit nu wel te luisteren naar de Dresden Dolls en die kan ik zeker waarderen.

    Vreemde terreinen bewandelen. Geerlijk 🙂

Reageer