clear

zoeken

search

Vive Nantes!

10 augustus 2008

Deze week reageerde makker Justin op de post Verschrikkelijke Engelen. In die reactie voorzag hij me van 25 obscure muziektips. Het is natuurlijk maar net wat je onder ‘obscuur’ verstaat maar het is merkwaardig: ik mag van mezelf altijd graag denken dat ik van muziek hou die weinig mainstream is maar Justin zet me altijd weer op mijn plaats.

Justin heeft een formidabele -en bijzonder brede- muziekcollectie. Hij schreef in het verleden regelmatig voor Musique Machine (zoek hier op ‘Justin’). Ook op de website van een lokale platenzaak is zijn jaarlijst te vinden.

Ik vind niet alles mooi wat Justin mooi vindt. Dat zou ook gek zijn. Met zijn tip Supersilent kon ik niet uit de voeten. Toen ik hem in Dublin eens vroeg wat hij nu zoal gekocht had in de platenzaak daar, murmelde hij iets in de trant van ‘dat is experimenteel gepriegel, Ed’.

Hoe het ook zij: gisteren sleurde ik de tips van Jus binnen en ik moest lachen om al die vage bandnamen. Dat lachen verging me toen ik de muziek luisterde. Pracht en praal, heus waar!

Het mooiste nummer dat ik hoorde (tot nu toe) was van Beirut. Meteen ook de meest toegankelijke en bekende band uit de lijst waarschijnlijk.

Ik ben weer eens verliefd. Tegen een sound, zo ontwapenend, is geen mens bestand.

In Jus’ jaarlijst 2007 op 1. Kan ik snappen. Vive Nantes! Vive la musique!

@

4 Reacties

  1. Meharist schreef:

    Ja, Nantes blijft mooi in elke versie

  2. Laurent Meese schreef:

    volledig mee eens, puur kippevel moment.

  3. Het hele album van de band is om verliefd op te worden. Het brengt mij weer in de vakantiestemming, terwijl ik die net achter de rug heb. Wat een ontdekking!

    Grz Wilma

  4. Ja mooi is dat he? Je krijgt meteen zin in Frankrijk.

    mmmmm

Reageer