clear

zoeken

search

Toiletpoëzie

23 augustus 2008


Het bezoek aan een openbaar toilet wordt een stuk aangenamer als de muren en plafonds mooie of leuke teksten bevatten van wildvreemden. Poezië op een toiletdeur is misschien wel de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie, in de meest intieme omgeving, en wordt vaak ook als zodanig gelezen.

Maar wist je ook dat er projecten en weblogs aan worden gewijd, boeken over worden geschreven er fotogroepen op zijn gebaseerd?

Ik niet.

@

3 Reacties

  1. Mischa schreef:

    Zelfs bij ons op de kunstacademie worden de toiletten vrij gemaakt van tekst en beeld, een schande! Kunst is het en nog wel in de openbare ruimte. Daar moet je zuinig op zijn! Alleen de “voordeur”van de plee is beschreven: E=WC2

  2. Als je naar het wc gaat is het altijd wel leuk als er iet te zien of te lezen valt. Het is inderdaad een leuk ideetje om daar wat meer mee te doen. Al is dat niet overal mogelijk vanwege de hygiëne en het bijhorende gekuis. Ik dacht trouwens wel is ergens literair wc papier te zijn tegengekomen. Al heb ik bij het zoeken nog maar enkel gedichten kunnen vinden.

  3. @ Mischa: dat is best merkwaardig inderdaad. Die ene kreet die er wel staat vind ik dan wel weer scherp 🙂

    @ Benoît: Deze rol is ook mooi.

    En wat te denken van deze?

    😀

Reageer