clear

zoeken

search

PicLens uitgebreid met Amazon en YouTube

01 augustus 2008


In februari was ik al behoorlijk onder de indruk van de Firefox-extensie PicLens. Nu deze prachttool is uitgebreid met zoekfuncties voor zowel Amazon als YouTube ben ik helemaal enthousiast.

Hoewel PicLens vaak alleen beschouwd wordt als geinige gadget vind ik zelf dat het toch wel meer is dan dat. Zo overzichtelijk presenteren Amazon, YouTube en Deviant Art hun content niet. En de navigatie is weliswaar even wennen maar uiteindelijk toch intuïtief te noemen.

@

Via

6 Reacties

  1. Dat ziet er inderdaad best wel nuttig uit, zeker voor Devian Art. Maar hoeveel extra verbruik genereert dit programma zoal? Want als ik het op dezelfde manier als FireFox in Windows blijft opbouwen zal mijn (computer) geheugen rap vol zitten vrees’k.

  2. Even ter aanvulling en voor de volledigheid: Piclens is er ook als extensie voor IE7

  3. Bob Coret schreef:

    Nog een tip voor website eigenaren: je kunt PicLens ook inzetten voor je eigen afbeeldingengallerij! PicLens biedt hiervoor de nodige hulpmiddelen: wat Javascript toevoegen, de lijst met afbeeldingen in een XML/RSS formaat plaatsen, et voila. Voorbeeld:
    Afbeeldingengallerij Stamboom Van Dee (op Genealogie Online), zet de muis op een foto tot je de blauwe play knop ziet, klik er op en PicLens toont de foto’s!

  4. @ Benoit: het wordt allemaal steeds zwaarder idd. Systeemeisen worden meer en meer een item!

    @ Willem: dat zag ik op een gegeven moment ook maar in een stout ogenblik besloot ik daar niet appart aandacht aan te besteden. Misplaatste aversie wellicht….

    @ Bob: kom maar door met de handleiding!

  5. Ff met Viewzi gespeeld en dat geeft nóg eens een extra dimensie. Wat u?

    En als je dan de iPhone vast hebt mogen houden (alleen dat helaas ^^) dan is de toekomst bijnaaa verleden tijd

  6. Zeker waar maar nog wel wat blurry en niet helemaal duidelijk qua onderverdeling.

    Wel lekker smooth…

    Die phone had ik te kort vast om echt te weten wat ‘ie kan en doet maar het gaat heerlijk hard inderdaad 🙂

Reageer