clear

zoeken

search

Mooie online polls opzetten met SurveyGizmo

06 augustus 2008


Het komt helaas maar al te vaak voor dat online enquêtes en polls vooral opvallen door een rommelige lay-out, een beperkt aantal antwoordmogelijkheden en een weinig transparant resultatenoverzicht.

Ik begrijp niet waarom zoveel mensen zelf gaan zitten modderen met vragenlijsten en radiobuttons in HTML, terwijl er zoveel gratis tools beschikbaar zijn. Wie een beetje z’n best doet vindt er tientallen. PollDaddy is misschien wel een van de bekendste. Zelf heb ik er nog nooit mee gewerkt maar ik kom ‘m wel vaak tegen op websites.

LIB attendeert ons vandaag op SurveyGizmo. Uit nieuwsgierigheid meldde ik me aan voor een gratis account en ik kan niet anders dan bevestigen wat Sarah zegt: SurveyGizmo heeft ongekend veel mogelijkheden, is gebruiksvriendelijk en heeft een uitstekend helpmenu.

Op dit moment heb ik de tool niet nodig maar de komende maanden zal deze tip me nog goed van pas komen.

Een bookmark waard.

@

2 Reacties

  1. Interessante links, ik ga ze bookmarken voor als ik nog is een peiling op het menu heb staan. Al zou ik toch eerst is moeten vergelijken met het geïntegreerde peilingssysteem van Blogger zelf.

  2. Mmmm, ik bedenk me nu dat ik die ook nog nooit heb uitgeprobeerd 🙂

Reageer