clear

zoeken

search

Het is tijd om de agenda’s te synchroniseren

15 augustus 2008


In het kader van Lifehacking heb ik mezelf voorgenomen nu eens wat actiever door te pakken als het gaat om het beheersen van mijn informatiestromen. Netvibes is mijn steun en toeverlaat geworden op het gebied van nieuws en gadgets maar als het gaat om planning en agenda-onderhoud kom ik daar niet verder dan het bijhouden van een todo-list, in de vorm van een widget.

Nu is het zo dat ik steeds vaker gebruik maak van de agendafunctie van mijn telefoon en dat ik die agenda, via Windows Mobile, eenvoudig zou kunnen synchroniseren met de agenda van Outlook. Daar heb ik niet veel aan want thuis wil ik niet werken met Outlook en op het werk kan ik niet werken met Outlook. In zoverre: dat zou wel kunnen , maar wij werken met Groupwise, van Novell, een softwarepakket dat overigens ook veel mogelijkheden heeft en nog belangrijker: ook beschikt over een agendafunctie.

Die agendafunctie maakt al jaren onderdeel uit van Groupwise maar het gebruik ervan in de ZB is nooit goed van de grond gekomen. Het delen van agenda’s werkt pas goed als alle collega’s eraan meedoen. Dat wil maar niet lukken.

Dat neemt niet weg dat ik die agendafunctie nu wel wil gaan gebruiken. Ik word namelijk een beetje gek van het bijhouden van een papieren agenda op het werk ( die ik van tijd tot tijd met de pen synchroniseer met de agenda van mijn afdeling), het bijhouden van privé-taken en -afspraken op mijn telefoon, en het thuis noteren van afspraken op kattebelletjes. Vanaf nu wil ik alles op mijn telefoon bijhouden en nergens anders. Het is tenslotte 2008.

Naar goed voorbeeld van reaguurder Boesje heb ik nu dus Groupwise PDA Connect gedownload en geïnstalleerd op de laptop. Binnenkort zal ik, al dan niet via het werk, een dockingstation voor de TyTn kopen, waarmee ik mijn telefoon behalve synchroniseer ook meteen oplaad. Aangezien de batterij van de Keizer snel leegloopt is dat wel een nuttige extra feature.

Een en ander leidt er misschien ook wel toe dat ik alwéér een nieuwe wereld ga betreden. Boes wees me erop dat eBay veel goedkoper is dan menig andere webwinkel. Hij werkt al jaren met eBay en is daar zeer tevreden over. Al die nieuwigheden nekken me nog eens 🙂

Het moge duidelijk zijn: wie efficiënter wil gaan werken moet heel wat horden nemen. Maar ik heb het er wel voor over. Het is goed voor mezelf en later misschien ook wel een voorbeeld voor anderen.

Of zoals ome Mike altijd zong: ‘ well it’s a dirty job but someone’s gotta do it’.

@

9 Reacties

  1. boesje schreef:

    Ja dat is mooi, mooi, mooi man. Het leven dat is een groot feest. Mooi, mooi, mooi man.

  2. Robert schreef:

    Een efficiëntere, interactievere, transparantere Ed. Edwin 2.0 is geboren! 🙂

    Greetz

  3. Jan Tweepuntnul schreef:

    Ik vind het zo mooi:D En dan kan ik je straks ook nog via GPS tracken;)
    Die Groupwise PDA-connect draait onder Windows Mobile 5. Gaat dat wel werken onder versie 6 (die hebben wij namelijk)? Ik ga het in ieder geval ook ff proberen. Thanx!

  4. @ Boes. Dat dacht ik ook!

    @ Robert. Zou een keer tijd worden he 🙂

    @ Jan: ik zat daar gisteren een stukje over te lezen en zag niet meteen de meerwaarde ervan. De nadelen worden me al duidelijker.

    Ik hoop maar dat het werkt inderdaad. Zal het eerst eens proberen met mijn kabeltje dan maandag. 6.0 is toch al vrij lang op de markt zou je denken….

  5. Henk schreef:

    Met die Groupewise Messenger schiet ‘t hier ook niet op 🙁

  6. Jan Cees schreef:

    Waarom synchroniseer je niet over gprs? Niet meer afhankelijk van het kabeltje 🙂

  7. @ Henk: het staat op mijn pc maar ik heb er nog niet veel gebruik van gemaakt. Werkte wel goed overigens

    @Jan Cees: doe je dat via een speciale url dan, of via speciale software?
    Of moet ik toch maar weer aan de slag met Orb?

  8. boesje schreef:

    Ed, als je straks je dockingstation hebt, dan kun je misschien automatisch om de zoveel tijd synchroniseren. Dat doe ik ook om het uur met de N95. Wordt hij gelijk weer opgeladen ook. “Het is nou eenmaal gewenning dat je dat ding uit je broek haalt en op je bureau verder op spanning brengt”. 😉

  9. Ik ga het allemaal uitproberen. Automatisering bestelt er eentje voor me!

    Je hoort ervan.

Reageer