clear

zoeken

search

Google Lively nog geen succes

23 augustus 2008


Anderhalve maand geleden werd ik enigszins verrast door de lancering van Google Lively. Ik speelde er een uurtje mee en nam er een paar dagen later nogmaals een kijkje, hooguit een half uur. Daar is het bij gebleven. Ik keerde er niet meer terug.

Nu zegt het bovenstaande niet zo gek veel. Ik zie wekelijks vele nieuwe websites en toepassingen, waarvan ik slechts een klein deel verken en bespreek. Het aanbod is simpelweg te groot en de tijd die ik bereid ben eraan te besteden is beperkt. Het kan dus best zo zijn dat ik een toepassing met veel potentie over het hoofd zie of niet goed op waarde weet te schatten. Desondanks is de ‘terugkeerfactor’ een indicator: als een toepassing of website echt iets toevoegt, of iets bijzonders heeft te bieden, zal ik er geheid terugkeren of meer gebruik van maken.

Dat geldt vooralsnog niet voor Google Lively. Vandaag lees ik op de website van The Economist dat ik niet de enige ben. Er wordt al gerept van een flop zelfs. Ik vind het wat voorbarig om dat nu al te constateren maar het moge duidelijk zijn: Lively is nog geen succes.

Woensdag ontving ik een uitnodiging om als Alfa Tester de nieuwe virtuele wereld Meta Place te bezoeken. Deze nieuwkomer werd in maart besproken op CrunchBase.

Ook met Meta Place heb ik een uurtje gespeeld. Meta Place heeft veel meer mogelijkheden dan Lively en lijkt veel features te bevatten die het inrichten van een virtuele wereld laagdrempelig en interessant maken. Echter: de software is in dit stadium nog retetraag en de wereld zelf is nog verre van levendig. Het resultaat laat zich raden: ik zal er voorlopig niet terugkeren. Ik wacht liever de doorontwikkeling af.

Het is leuk om ergens vroeg bij te zijn….maar wat heb je er verder aan he? Signaleren en attenderen. Da’s alles wat mij rest in dezen.

@

4 Reacties

  1. boesje schreef:

    Zo zo ,alpha-mannetje, hoe is de verhuizing gisteren verlopen. Was je gesloopt ?

  2. Hola maestro,

    Het was oudewets peentjes druppelen maar we waren met 7 mensen dus de klus was snel geklaar hoor. Er waren niet zo heel veel grote stukken.

    Toen ik tegen half tien terugkwam was alles alweer redelijk uitgestorven. Lag dus vroeg in de mand. Wie ein kaninchen….

  3. Alle begin is moeilijk zou ik zo zeggen, maar ik denk dat Google met zijn filosofie van dingen eerst proberen te kruisen met andere diensten en als het dan niet aansluit pas af te voeren, wel eerst alles uit de kast zal trekken. Een betere directere combinatie met Google Talk bijvoorbeeld. Of een interface waarmee je vlot doorheen je ingeschreven diensten kan gaan. Google City met een feed huis waarin je aan de hand van favicoon en sitenaam je links op een YouTube schermpje kan bekijken. Persoonlijk zie ik dus wel heel wat mogelijkheden, ik vermoed dat Google er zelfs nog meer zal zien šŸ˜‰

  4. @ Benoit: ik denk niet dat het ontwikkelteam bij de pakken neer gaat zitten inderdaad. Maar er zijn natuurlijk nog wel een paar dingen uit de Google Labs die nooit zo heel groot zijn geworden. Als je innoveert sla je de plank ook wel eens mis he..

    De tijd zal het leren…

Reageer