clear

zoeken

search

Fijn! Een impulsaankoop

24 augustus 2008


Tot een jaar geleden kwam ik na een avondje stappen maar zelden thuis met muntgeld in mijn broekzak. Dat verdween doorgaans in fokkasten, of ik verbraste het aan andere zaken. Tegenwoordig blijven de grijpstuivers de hele avond ‘op de man’ en verdwijnen ze na thuiskomst in een oude whiskykoker die fungeert als spaarpot.

Ik zag gisteren dat alleen al de afgelopen drie maanden goed waren geweest voor 570 euro aan muntstukken van 1 en 2 euro. Die besloot ik maar meteen om te wisselen voor papiergeld. Na het lezen van de zaterdagkrantjes wilde ik vervolgens om boodschappen bij Appie maar een onzichtbare kracht maakte zich van me meester en leidde me naar een andere winkel, waar een kroegmakker de boel bestiert.

Ik wilde weten welke oplossing nu de beste zou zijn voor het combineren van televisie, computer en Media Center. Tien minuten later stond ik buiten. Met een nieuwe televisie onder mijn arm. Over impulsaankopen gesproken!

Van boodschappen doen kwam het niet meer. De tv moest natuurlijk onmiddelijk geinstalleerd worden en omdat ik het scherm ook wilde gebruiken als monitor voor mijn pc was een radicale herindeling van mijn woonkamertje noodzaak. Zwetend en grommend ontkoppelde ik alle apparatuur en ontwarde de vele snoeren. Eenmaal bezig werd ik ook nog eens overvallen door opruimwoede, wat resulteerde in een tafereel dat zich maar op een manier laat omschrijven: totale chaos.

Toen het stof na twee uur was opgetrokken keek ik voldaan naar mijn nieuwe werk- en entertainmenthoek. Die mag er zijn. Het internet lijkt nu nog groter. Websites zijn opeens kolossaal. De Nintendo krijgt nu pas echt betekenis. Televisie wordt nu wèl weergegeven zoals het bedoeld is. De ultieme test vond gisteren na de borrel plaats. Ik bekeek Earth, the power of the planet. De vier elementen spetterden van het scherm af.

Nu weet ik weer waarom we kopen wat we kopen, ook al is het in een impuls:

het geeft een nieuwe dimensie aan beleving.

Daar is volgens mij weinig mis mee. Alhoewel…had ik het laatst niet over…?

Nietes.

@

17 Reacties

  1. Marco schreef:

    Toys for boys, altijd lekker!!
    Enjoy!!

  2. Misschien was jij de trigger wel 🙂

  3. Anoniem schreef:

    Eigenlijk zou je nu even het stuk uit ‘Het Bureau’ van Voskuil moeten lezen waarin verteld wordt dat de hoofdpersoon, Maarten Koning, een tv wil kopen en wat zijn vrouw Nicolien daarvan vindt. Niet dat ik jou hetzelfde zou willen toevoegen, zeker niet, maar een mooi stuk blijft het.
    Groet van een Voskuilfan

  4. boesje schreef:

    Heb ik net gereageerd op een andere blog over je nieuwe aanwinst, zie ik net een nieuw artikel van je in Netvibes. Gelijk maar ff reaguuren dus. Wat dat energieverbruik betreft waarna je refereert, dat valt reuze mee. Volgens mij is er meer energie verbruikt tijdens het creëren van de Total Chaos als ik het zo lees, dan bij het transport van je nieuwe electrische raamkozijn. Als ik het me goed herinner, dan is die electrische glasplaat gisteren per benenwagen vervoert. Het is maar dat men dit hier kan lezen.

  5. boesje schreef:

    sorry voor de spellingsfouten

  6. Gerard Bierens schreef:

    Een doorsnede van 66cm, da’s best bescheiden toch? Maar goede keuze, ik heb dezelfde, alleen wat groter. Vergeet niet die speciale HD-kabel voor de Wii te kopen, knapt ie echt van op!

  7. Haha, dit is zo grappig. Ben mijn feeds aan het nakijken en denk ineens “heeee, wat doe mijn nieuwe tv daar?” Great minds think alike 🙂

    Bij nader inzien heb ik een kleinere versie, de samsung 2032MW. Maar ben er zeer tevreden mee. Het enige probleem is dat ik niet veel tv kijk de laatste tijd, maar dat heeft niets met het merk te maken.

    Hmmmm misschien moet ik toch maar eens een wii aanschaffen. Hopelijk zijn de belastingen vrijgevig dit jaar.

    Groetjes
    Wilma

  8. Ron schreef:

    Die tv’s zijn meteen 100EU minder waard als je ze uitpakt 😀

  9. @ Ano: ik moet Voskuil sowieso nog eens lezen. Heb er al zoveel over gehoord en wil graag zelf een keer een oordeel vellen.

    Iets zegt me dat Voskuil onlangs elders ook al even aan bod kwam, maar ik ben vergeten waar. Ai.

    @ Boes: spontaan te voet inderdaad. Ook al weegt zo’n doos maar een kilo of tien: het gaat trekken aan de ongetrainde arm…

    @ Gerard: yours is bigger indeed 🙂

    Nog een kabel ja? Hoe komt het toch dat ik per definitie achter blijf lopen….

    @ Wilma: Levelen!

    Die wii is echt de moeite maar je moet er net zoveel moeite voor doen als televisie..Wii is echter zoveel beter dan de geboden pulp….

    @ Ron: toen ik het intikte op het web zag ik al meteen dat ik me minstens 60 euro had kunnen besparen.

    Negeren maar die info ^^

  10. Guppie schreef:

    Je moet maar denken: op een bewegelijk standpunt sta je het sterkt!

    groetjes,
    Esther

  11. Zeer herkenbare situatie 😀

  12. ben je ook overstag gegaan benoit?

  13. Henk schreef:

    Gefeliciteerd met uw aankoop! Wat me nog het meest verbaast is dat jezoveel los geld in huis had en dat het niet op een bankrekening stond. Daar zou ik me niet zo prettig bij voelen,

  14. Dank je Henk!

    Dat ongemerkt met die spaarpotjes voor muntjes. Nu is het veilig besteed in ieder geval 🙂

  15. Astrid schreef:

    Een felicitatie waard!
    Ik moest hierdoor nog wel een paar keer aan je denken bij het schrijven van m’n nieuwste blog 😉

  16. Dat is een mooie post Astrid. Best confronterend ook 🙂

Reageer