clear

zoeken

search

Eerste verkenning: Kalydo, de virtuele console

09 augustus 2008


Een tijdje geleden las ik ergens over een project van de Nederlandse gamestudio Eximion: KALYDO.

Kalydo wordt onder meer op op Hyves gepresenteerd:

De kersverse Kalydo technologie maakt het mogelijk om spectaculaire 3D games te spelen in een web browser. De games die op Kalydo gepubliceerd worden zijn van een ongekend hoog niveau voor webspelletjes, ze zetten een compleet nieuwe maatstaf voor dit genre. Deze nieuwe stijl webgaming is bedoeld om een brug tussen de Casual en Console wereld.

Gisteren kreeg ik een uitnodiging om de bètaversie van dit sympathieke initiatief uit te proberen. Op die uitnodiging ging ik vanmiddag in. Van de twee beschikbare games Septennia en Goofball speelde ik twee levels en toegegeven: die zien er goed uit, maar de graphics zijn nog niet echt spectaculair. De gameplay is m.i. nog niet echt verslavend bovendien.

Voorlopige conclusie: “ik ben er nog niet aan” en wacht eerst de doorontwikkeling van deze console maar eens af.

Vrije tijd is immers een kostbaar goed.

@

5 Reacties

  1. Het ziet er best leuk uit, juist jammer dat je er een extra login voor moet maken. Het past wel binnen de opkomende trend om alle software on-line bruikbaar te maken.

  2. Alles in de grote wolk 🙂

  3. Hallo heren,

    Dank voor de aandacht en een leuk artikel!

    Wij richten ons meer en meer op de trend van sociale netwerken en online ‘identiteiten’. Een van onze speerpunten hierbij is dat mensen in de toekomst bijvoorbeeld via hun Hyves ook toegang hebben tot hun Kalydo profiel zonder daarvoor opnieuw te hoeven aanmelden.

    Op dit moment is het voor ons in het bijzonder belangrijk te kunnen communiceren met onze gebruikers, Kalydo is immers in beta en zo kunnen wij problemen snel oplossen en de gebruikers ervaring verbeteren.

    Groeten

    Chris – Creative Director Kalydo

  4. Hoi Chris

    Bedankt voor je reactie. Die communicatie siert iedere onderneming. Integratie in Hyves zou top zijn!

    Succes met het vervolg!

  5. Hallo,

    Gisteren is ‘stil’ de nieuwe versie van het kalydo platform online gegaan. Inclusief betaal mogelijkheden en een gloednieuwe game (Oggo’s Odyssey) is de nieuwe versie weer een hele stap vooruit.

    Graag zien we een ‘tweede’ verkenning 😉

    Groeten!

    Chris

Reageer