clear

zoeken

search

Een vernieuwde beheeromgeving voor Ning

12 augustus 2008


Hoewel Ning de nodige beperkingen heeft ben ik er toch van gecharmeerd. Naast Bibliotheek 2.0 beheer ik nog twee besloten kennisplatformen en ik kan niet zeggen dat die platformen niet doen wat ze moeten doen. Ning is een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke toepassing voor kennisuitwisseling, al dan niet multimediaal.

Gisteren heeft Ning een nieuwe versie van de beheeromgeving gelanceerd. Die is een stuk overzichtelijker dan de vorige.

Vandaag heb ik zelf een subgroep op Bibliotheek 2.0 aangemaakt, ten behoeve van het project Bètabibliotheek. Voor dat project ga ik wellicht ook Ning gebruiken. Daar denk ik nog een paar weken over na. Als ik nog op platformen stuit die net zo makkelijk in te richten zijn maar toch meer functionaliteit bieden maak ik misschien nog wel een switch. Ik heb in ieder geval wel alvast een adres geclaimed, waar ik later een eigen domeinnaam aan kan hangen.

Heeft iemand trouwens veel ervaring met het claimen van domeinnamen? Heeft iemand nog goede tips voor wat betreft de beste plek om domeinnamen te laten vastleggen?

@

10 Reacties

  1. Gerard Bierens schreef:

    Goed en goedkoop, //www.bhosted.nl (en nee, ik heb geen aandelen).

  2. Dank je Gerard. Die ga ik eens checken. Moet trouwens ook nog eens informeren of de ZB zelf niet kan hosten, als dat nodig is.

  3. JoG(net) schreef:

    Zelf heb ik goede ervaringen met het Nederlandse YourHosting of om te beginnen de ‘dochter’ Starthosting (Let op! Met beperktere mogelijkheden.).

    Bij YourHosting loopt nog steeds de 5 jaar registratie actie, voor 4,75 euro per jaar als ik het goed zie.

    Ik ben zelf met name gecharmeerd van het eigen beheer van DNS en de mogelijkheid om (zo) binnen één pakket voor meerdere domeinen een site op te zetten. Domein Forwarding kan ook zie ik.

    //www.yourhosting.nl/extra.html

    Succes bij jouw keuze. Log je een keer wat het is geworden?

  4. Bedankt voor de aanvulling Joost!

    Dat log ik inderdaad nog wel. Ik moet van tijd tot tijd ook een rapportage/verantwoording schrijven, dat kan ik mooi combineren met bloggen.

    Blijft alles heerlijk open en transparant, nietwaar?

    :$

  5. Mireille schreef:

    Ning heeft WidgetLaboratory de wacht aangezegd zonder de gebruikers te informeren. Is toch wat minder charmant, zachtjes uitgedrukt. Zie: //www.techcrunch.com/2008/08/22/ning-shuts-down-premium-developer-widgetlaboratory/.

  6. Hoi Mireille,

    Ik las het gisteren inderdaad maar als ik de updates onderaan het begin zo eens lees maak ik er toch uit op dat er meer aan de hand is en dat Netvibes daar bewust over zwijgt.

    Dan nog is het niet zo netjes op deze manier maar ik vermoed dat WidgetLab ook niet vrijuit gaat in dezen…

    Of denk jij dat Netvibes juist iets te verbergen heeft?

  7. Mireille schreef:

    WidgetLabaratory lijkt in elk geval behoorlijk transparant; ze hebben nu ook hun correspondentie met Ning op internet gezet: //widgetlaboratory.blogspot.com/.

    Mijn indruk is dat de business modellen van Ning en WidgetLaboratory niet goed genoeg zijn uitgewerkt c.q. op elkaar zijn afgestemd. WL is helemaal gericht op Ning, en dat is natuurlijk reuze tricky. Raar is ook dat gebruikers WL betalen voor widgets – die gebruikers zijn daar dan dus eigenaar van zou ik denken – en dat Ning die kennelijk gewoon mag ontpluggen. In zekere zin besteelt Ning daarmee toch de gebruikers die immers voor die widgets betaald hadden (nog even los van tijd en moeite)?

    Verder is het qua PR niet echt handig dat Ning zijn actie niet eens bij zijn gebruikers heeft aangekondigd. Zoals ze zeggen: vertrouwen komt te voet, maar verdwijnt te paard…

  8. Daar heb je gelijk in. Misschien komen ze er later alsnog op terug want beste pr is dit niet.

    Die uitdrukking die je gebruikt kende ik nog niet maar ik vind ‘m prachtig!

  9. Mireille schreef:

    Leuk dat je ‘m leuk vind, die uitdrukking.

    Nog een zorgje. Ik weet niet of dit de goede plek is maar heb zelf geen blog nog (pun intended) en ik wil dit toch ergens kwijt.

    Wikipedia is ook al vreemd aan het doen. Op de pagina over Obama kun je niks zetten, zelfs niet als je bent geregistreerd. Dat kan ik begrijpen. Maar zelfs op de discussiepagina kun je niks nieuws zetten. Dat gezellige gedoe over social media en power of the crowds wordt steeds minder gezellig…

  10. @ Mireille: zie ik net deze post:

    //www.techcrunch.com/2008/08/24/dont-post-the-evidence-unless-it-supports-your-case/

    ‘these guys are idiots’ wordt er gesteld, en dat gaat niet over Netvibes….

    Het locken van entries door Wikipedia is niet zo tof maar soms noodzaak. Is er iets gebeurd bij de Obama-entry wellicht?

Reageer