clear

zoeken

search

De wolk, dat zijn wij

18 augustus 2008

Ik zal niet opnieuw uitwijden over Kevin Kelly maar bovenstaande Ted Talk wil ik graag met iedereen delen. In twintig minuten legt Kelly ons uit wat ons de komende 5000 dagen te wachten zou kunnen staan, als het gaat om het Web. Het gaat over de grote wolk. Die ene machine. Met al onze apparaatjes kijken we in die ene machine. Die wolk, dat zijn wij.

@

Attendering: Leen.

10 Reacties

  1. sophieschoice schreef:

    Daar val ik toch even stil van. Even maar hoor want ik heb mijn quotum aan klikjes nog niet gehaald.

  2. 🙂

    Gelukkig is er weinig reden om onder de koperen ploert te gaan liggen deze dagen. Kunnen we lekker een beetje doorklikken 😀

  3. Gerard Bierens schreef:

    Ik weet dat je de man hoog hebt zitten, maar van deze presentatie wordt ik nou niet echt warm. Hij zegt eigenlijk niets nieuws, het web, dat zijn wij, alles wordt met elkaar verbonden… Euhh, dat weten we nu inmiddels wel, toch?

  4. accessko schreef:

    Een mooi stukje. Ben wel benieuwd naar de ONE.

  5. Die laatste paar zinnen, die zouden direct uit de bijbel kunnen komen. Interessant filmpje verder.

  6. @ Gerard: het is ook niet zozeer dat hij met nieuwe inzichten komt; waar het mij vooral om gaat is dat hij in 20 minuten duidelijk weet te vertellen hoe alles in tien jaar is geëvolueerd en zal evolueren. En passant komt 3.0 voorbij, ambient findabiblity, ubiquitous computing, the cloud,de gebruikers, enz, enz. Dat is knap toch, als je dat zo losjes weet te vertellen in nog geen half uur? Als ik dat dan naast zijn schrijfwerk leg zie ik een mooie denker en goede samenvatter vooral.

    Zoiets 🙂

    @ Accesko: geen ontkomen aan!

    @ Kobus: dat spirituele komt ook weer helemaal terug, zelfs in de ict ^^

  7. Gerard Bierens schreef:

    @Edwin: aan het schrijfwerk van Kelly ben ik nog niet toegekomen (ik heb ook nog zo’n ‘must read’ stapel op het nachtkastje liggen), maar welke titel raad je aan om mee te beginnen?

  8. @ Gerard: ik ging overstag bij het artikel The Bottom is not enough. Wel te behappen toch?

  9. Jan Tweepuntnul schreef:

    Kwam nog niet eerder aan dit filmpje toe. Ik vind het een mooie tot nadenken stemmende film. Het is die omgekeerde wereld die tot nadenken stemt. In Kelly’s verhaal is niet de machine het verlengstuk van de mens maar de mens het verlengstuk van de machine. Nu bepaalt de mens nog de regels (zie alle discussies over privacy op het net). Binnenkort worden de regels door de machine bepaald anders kan die machine niet draaien.
    Dan vraag ik me af of de huidige privacydiscussie een achterhoedegevecht is of dat de uit privacy voortkomende beperkingen de bottleneck zullen zijn waardoor dit verhaal juist niet gaat gebeuren. Of totaal anders.

  10. @ Jan:

    Iets zegt me dat privacy steeds minder ruimte zal krijgen maar waarop ik dat nu baseer weet ik zo snel ook even niet…

Reageer