clear

zoeken

search

De User Interface van de toekomst: tien concepten

22 augustus 2008

Of we nu spreken over een Grafische Gebruikersomgeving- of interface, een User Interface of een Graphical User Interface (GUI): we bedoelen vaak hetzelfde.

De toekomst van de GUI is niet eenvoudig te voorspellen maar het ligt wel voor de hand dat die toekomst een holografisch karakter zal hebben.

Smashing Magazine heeft tien futuristische interfaces voor ons op een rij gezet. Zie je jezelf al lopen op straat, omgeven door hologrammen die je de weg wijzen? Denk je echt dat de grenzen van grote schermen al zijn bereikt?

Think again, my friend.

@

4 Reacties

  1. He leuk. Die link heb ik ook al een paar dagen in mijn RSS-feeds staan om over te bloggen!
    Staan wel heel erg mooie voorbeelden tussen.

    De mogelijkheden van GUI’s zijn onbeperkt. En ik voorspel dat wij over 30 jaar net zo verast zullen zijn over de ontwikkeling van GUI’s als mijn ouders en grootouders op dit moment zijn over de ontwikkelingen van de computer en het internet.

    Als alleen maar de helft van de concepten waar in het bericht over gesproken word ook daadwerkelijk word gerealiseerd gaan wij een gebruiksvriendelijke tijd tegemoet!

    Mooie ontwikkelingen toch!

  2. Zonder meer! De contouren van de toekomst zijn niet altijd even duidelijk maar worden er geen haar minder fascinerend om!

  3. Stuk scherper deze profielfoto trouwens 🙂

  4. Het is wel een leuk ideetje om de meeste mensen beter te kunnen laten inleven. Ik wil het wel betatesten voor de bib 🙂

Reageer