clear

zoeken

search

De ChristenUnie en het Hans Warrenpad in Goes

25 augustus 2008


Het relletje was me tot afgelopen zaterdag volledig ontgaan. Op 14 augustus schreef de PZC:

GOES – Hans Warren krijgt een eigen pad in Goes. Na alle pijnlijke commotie over het ontbreken van een Hans Warrenstraat in de toekomstige schrijverswijk Riethoek hebben burgemeester en wethouders besloten Warren toch de eer te geven, die hem volgens velen toekomt.

Zaterdag stond er weer een artikeltje over deze kwestie in de krant. De ChristenUnie zou liever geen Hans Warrenpad in de nieuwbouwwijk zien verschijnen omdat Warren homoseksueel was.

Aaargh! Je kunt deze clowns politiek toch niet serieus nemen? Ze maken zich druk om filmpjes uit den ouden doosch en om hoge golven, maar zien niets in het milieu. Ze maken zich dan weer wel sterk voor oppasopa’s, ingrijpen bij de regionale omroep en de strijd tegen taalverruwing.

Het zijn dappere kruistochten hoor. Hartstikke leuk dat ze zo’n unieke missie hebben. Maar is het nu echt nodig om de geschiedenis te vervalsen? Om alles wat niet in de eigen beleefwereld past te weren en te stoppen?

Hoeveel homoseksuele schrijvers, kunstenaars en helden zou dit land tellen? Moeten we dan maar net doen of die niet bestaan of hebben bestaan?

Flikker toch op.

@

Foto

14 Reacties

 1. boesje schreef:

  Zo dat lucht op……. denk je wel aan je bloeddruk. Anders vanmiddag een drankje nuttigen op het terras om een beetje af te koelen. Het is volgens mij heerlijk met het huidige zonnetje .

 2. LOL!

  Zat al te overwegen om even om boodschappen te gaan doen:-)

  Hoewel: een bosuil knappen op de nieuwe bank lijkt me ook niet verkeerd. De buren schalden me al vroeg uit bed met hun rotradio…

 3. boesje schreef:

  Heb ik een tip voor je volgende investering in je huisje. Oordoppen of bij meer budget, voorzetramen.

 4. Henk schreef:

  Marlon Brando: heteroflexible? Da’s dan weer anders dan bi? En wat te denken “if not gay, downgrade to fabulous”.

  Ik snap enerzijds wel dat er behoefte is aan aansprekende rolmodellen, maar eigenlijk vind ik het interessanter wat iemand presteert dan wat hij/zij in de slaapkamer uitspookt en met wie. Zo’n Nederlandse lijst hoeft er voor mij niet te komen. Overigens komt er wel een Gerard Revestraat in de Riethoek.

  Groet,

  Henk
  (gay AND fabulous)

 5. @ Henk:

  Het zou eigenlijk niet eens een item moeten zijn inderdaad. Hoe iemand is als mens, dat vind ik zelf nog het meest interessant…

 6. @ Thomas: die voorzetramen vind ik eigenlijk meer iets voor die koekenbakkers zelf. Ze zouden eens kunnen beginnen met de ramen sluiten…

 7. Arda schreef:

  Ik had ‘het relletje’ wel opgemerkt en moest toen meteen denken aan deze regels uit Jacob Olle, een oud liedje van Herman van Veen: ‘Er is een pad naar hem genoemd, want een straat kon er niet af.’ Blijkbaar is een pad nu ook al te veel eer…

 8. Daar had ik nog niet eens over nagedacht Arda, dat het slechts een pad is. Zou dat ook nog met de kwestie te maken hebben?

  Klein gedacht…

 9. Jan Tweepuntnul schreef:

  Gezien dat je ook al bij ‘Ggrristendom Actueel’ gespot bent:-)

 10. @ Jan: aparte vorm van feeds verwerken is dat….
  maar wat zou het, er is niets mis met gratis verspreiding van content 🙂

 11. kjmollema schreef:

  (sorry even opnieuw gepost vanwege onduidelijke zin)
  Ik denk dat ik het qua lokaal niveau christenunie zeker met je eens ben. Vaak erg conservatief en bekrompen.

  Landelijk vind ik dat niet zo erg het geval (niet zo conservatief). Landelijk heb ik het idee dat het wat minder conservatief is. Al zat dat gedoe rond de film en homo’s me ook zeker niet lekker.

  Jammer dat ze hun idealistische wereldbeeld soms lastig kunnen mengen hoe de maatschappij is. Naar mijn idee ook niet de goede houding. Zelfs bijbels gezien niet overigens (zout der aarde – dus niet irritant zijn, maar smaakversterkend). Maar dat terzijde.

  Aan de andere kant vind ik wel dat er nu enorm op de CU gelet wordt. Ze hoeven maar een kleine uitschieter of verkeerde uitspraak te maken (op lokaal niveau snel gemaakt, landelijk minder snel door mediatrainingen) en ze zijn gelijk weer in het nieuws.
  Dus krijgen ze wel een objectieve kans?

  Mij lijkt het een lastige rol 😉 Maar ik zit dan ook niet in de politiek haha

 12. Hoi Klaas-Jan,

  Bedankt voor je reactie. Ik denk dat je daar wel een goed punt hebt. Natuurlijk worstelt die partij net zo goed met alle vraagstukken als alle andere partijen maar hebben zij snel de schijn tegen omdat ze nog vaak redeneren vanuit een traditionelere maatschappij.

  En natuurlijk doen ze ook goede dingen. De verwijzingen naar PZC-artikelen wekken misschien de indruk dat er alleen maar dubieuze opvattingen zijn maar als je zoekt in de archieven van de krant kom je net zo goed positieve standpunten tegen. Dat is dan weer het subjectieve van een verslag als dit.

  Nuance is altijd lastig 🙂

 13. anneke schreef:

  eigenlijk vind ik de CU nog progressiever dan het cda als het erop aankomt
  in ieder geval zijn ze socialer
  wat mij echt zorgen baart in het algemeen is de dictatuur van de minderheid
  nationale en internationale feestdagen worden moeiteloos verschoven, denk maar eens aan koninginnedag, bevrijdingsdag en de dat dat godbetert het in Arnemuiden al op 31 december nieuwjaar was!!!!!

 14. Hee Anneke! Ben jij Anneke I? Leuk je hier ook eens te zien. Als je dat zo zegt neem ik het meteen van je aan want je kent ze natuurlijk op een andere manier dan ik.

  De dingen die je noemt vind ik ook zuur. Dat soort ingrepen raken kant noch wal :-/

Reageer