clear

zoeken

search

2000 RSS-abonnees

08 augustus 2008


Het is al een tijdje geleden dat ik hier voor het laatst schreef over een mijlpaal rondom ZB Digitaal of Ning. De zoveelste blogpost, het zoveelste lid of zoveel plaatsjes gestegen in een ranglijst: ik ben dol op momenten die lijken te wijzen op een zekere progressie.

Je mag cijfers en statistieken nooit te serieus nemen, zeker die van Feedburner niet, maar toch vind ik het leuk om te zien dat het tellertje van de RSS-abonnees vandaag voor het eerst door de 2000 is gegaan. In oktober 2007 stond die teller nog op de 1000.

Voor de rest moet ik voorlopig nog even door de zure appel heenbijten, als het gaat om rankings, vindbaarheid en bezoekers. Ik gaf eerder al aan dat de overstap naar een eigen domeinnaam de nodige gevolgen had. Zowel www.zbdigitaal.nl als //zbdigitaal.blogspot.com worden (nog) gevonden door Google maar het is goed merkbaar dat ik verbannen ben naar lagere regionen. En zeker weten doe ik het niet maar ik denk dat er ook een invloed is op andere zaken. Zo geeft Feedburner nu opeens geen ‘reach’ meer weer. Dat is het aantal abonnees dat dagelijks ook iets doet met je rss-feeds. Erop klikken bijvoorbeeld.

Ik merk ook dat de zoekfunctie van Blogger zelf (linksboven) niet meer goed werkt. Daar vind je alleen nog oudere posts mee. Daarnaast zie je dat een site als Technorati veel verwijzende blogs niet registreert, waarschijnlijk omdat de blogeigenaars hun weblog daar niet geclaimd hebben.

Een en ander zal er ook wel toe leiden dat ik uit de Marcom top 100 vlieg, omdat daar ook wordt gekeken naar de Pagerank in Google en de authoriteit in Technorati. Tenzij men oud en nieuw optelt natuurlijk, maar dan krijg je ook weer dubbelingen.

Kortom: ik ben wel blij met een positieve mijlpaal, of die nu betrouwbaar is of niet.


Discover Ry Cooder!

@

9 Reacties

  1. boesje schreef:

    Gefeliciteerd Ed, gewoon doorgaan. En als “F”-supporter moet je het gewend zijn om in de lagere zones te bivakkeren

  2. Dat is precies waar strijdlust en doorzettingsvermogen vandaan komt, lieve ballerina :$

  3. madbello schreef:

    Gefeliciteerd, dat is zeker een mooi getal.

  4. Anoniem schreef:

    Wie te vroeg piekt…… piekt nooit op tijd !!

  5. Dat is een waarheid als een koe ano.

    Wie te laat piekt overigens ook niet 😉

  6. Jan Tweepuntnul schreef:

    Kom jij niet uit het land van ‘Luctor et emergo‘ dan?

  7. Precies, alles sal regkom ^^:P

Reageer