clear

zoeken

search

15 miljoen voor Roosevelt Academy

28 augustus 2008


Gisteren is in de Nieuwe Kerk in Middelburg het vijfde academische jaar van de Roosevelt Academy geopend.

Vorige week werd bekend gemaakt dat de RA financieel voortaan op eigen benen zal staan. De PZC schreef:

De Middelburgse academy kan beschikken over de opbrengsten uit een fonds dat de school in staat moet stellen zelf de broek op te houden. En dat is een novum in Nederland. Dat fonds, ruim 15 miljoen euro, is het afgelopen jaar in alle stilte samengesteld. Geheimzinnigheid, omdat als er ook maar iemand af zou haken, dat een domino-effect zou hebben. Gedeputeerde George van Heukelom en Hans Adriaansens kijken elkaar nog wel eens aan en zuchten dan. Hoeveel uren vergaderen met potentiële geldschieters, juristen en ambtenaren van het ministerie van Ronald Plasterk zouden ze er het afgelopen jaar op hebben zitten?

Normaal gesproken ben ik niet zo dol op achterkamertjespolitiek maar in dit geval vind ik het gerechtvaardigd. Het is toch geweldig dat de Academy zich in Middelburg heeft gevestigd? Het is gewoon goed voor de stad, in tegenstelling tot sommige andere zaken waarin geïnvesteerd wordt.

Er zijn ongetwijfeld ook tegenstanders. Je hoort mensen bijvoorbeeld mopperen over een gebrek aan studentenkamers in de stad. ‘Dan bouwen ze maar wat extra’, denk ik dan. De ene na de andere buitenwijk verrijst immers rond de stad, daar kan dan vast ook nog wel een extra studentencomplex bij. De gemeente steunt de Academy gelukkig ook. Een CDA’er stelt:
“De Academy heeft een uitstraling voor Middelburg die moeilijk in cijfers is uit te drukken”.

Ik ben het er helemaal mee eens. Toen ik gisteren om half een de trein uitrolde zag ik op de lokale terrassen nog veel jonge mensen zitten. Dat waren voornamelijk studenten van de RA.

Ik kan daar blij van worden, hoe gek het misschien ook klinkt.

@

De foto is van de PZC
De extra attendering kwam van Blogparty

3 Reacties

  1. Via zo’n systeem krijgen ze meer verantwoordelijkheid en belissinngsrechts en kan het er in principe enkel nog op verbeteren. Als ze tenminste met de nodige eerbied en respect weten om te gaan met deze vrijheid.

    BTW die rode stoffen uit de foto’s weet er misschien iemand vanwaar dat komt? Het doet mij altijd denken aan slabbetjes, net alsof ze nog maar net van tafel komen.

  2. Daar zit nog een hele traditie aan vast. Zie hier en hier.

  3. Traditie blijkbaar en nog kostelijk ook …

Reageer