clear

zoeken

search

115 plaatsen gedaald in de Marcom Top 100

13 augustus 2008


Twee maanden lang stond ZB Digitaal fier op een veertiende plaats in de Marcom top 100 van Marketingfacts maar nu zijn de gevolgen van de overstap naar een eigen domeinnaam duidelijk zichtbaar: ik ben gedaald naar plaats 129 en ben daarmee weer old skool runner-up.

Het was een lange weg en dat zal het weer worden. Niets aan te doen. Opmerkelijk is wel dat het oude blogspot-domein nu ook geen pagerank meer heeft. Dat was een prachtige 6. Marketingfacts kijkt nog steeds naar dat domein.

Hoe het ook zij: aangezien de berekening me te ingewikkeld (PDF) is en ik er verder niets aan kan veranderen bovendien, zal ik gewoon moeten wachten op betere tijden.

@

20 Reacties

 1. Erik van Roekel schreef:

  Ai.. da’s een fikse daling.

  De wijziging naar eigen domeinnaam was bij ons niet doorgevoerd. Heb ik nu alsnog gedaan, dus volgende maand staat dat in elk geval goed.

  Wijzigingen van dit vlak voor de Marcom top 100 kun je overigens doorgeven via het wijzigingsformulier.

 2. Hoi Erik,

  Bedankt voor je reactie. Gelukkig zag ik de bui al een beetje hangen ๐Ÿ™‚

  Het zou leuker zijn als de blogger/google-combi garant zou staan voor automatische aanpassing in de logaritmen van google en technorati maar zo ver is het helaas nog niet.

 3. Het gaat toch nog in orde komen zo te horen ๐Ÿ™‚
  Heb er alvast een stemmetje bijgedaan.

 4. Dank je wel Benoit. Die stemmen zijn ook nog een factor inderdaad!

 5. Mike schreef:

  Wat ik niet snap dat je eigen domein hebt en toch lijkt of je op blogger.com zit, ingelogd in google en al. Zou het niet beter zijn om een echt een eigen weblog te nemen zo als wordpress of jomla ? Ik ben wat betreft een leek en doe maar wat, maar vind het wel opmerkelijk.

 6. Een domeinnaam is dan ook enkel een spreekwoordelijke “wegwijzer” die je kan neerzetten om de gebruikers naar hun bestemming te leiden. Het is dan ook doodnormaal dat als je gewoon van “bordje” verandert al de rest even goed blijft verder werken.

  Blogger is trouwens een echte blog. Bij de keuze van wat je gebruikt om te bloggen moet je dan ook enkele afwegingen maken.

  Zoals hoe zie ik deze dienst of software evolueren in de toekomst en met welke snelheid?
  Moet ik zelf iets doen om de dienst up to date te houden (afhankelijkheden)?
  Hoe veilig is de blog tegen gespam?
  Valt er vlot mee te werken?
  Sta je daarmee in een netwerk, zodat je vlot met andere bloggers in contact kan treden?
  En zo verder, …

  Het is uiteraard goed om je vragen te stellen, maar per definitie gaan zeggen dat een dienst er te verdacht uitziet omdat ze bijvoorbeeld van “Google” is niet echt een serieuze reden om de dienst te gaan vermijden.

  Veel van die situaties kan je bekijken als zijnde een glas half vol of een glas half leeg. In dit geval bijvoorbeeld probeert Google je het leven gemakkelijk te maken door voor alles รฉรฉn login te gebruiken, zodat je vlot tussen de eigen diensten en die van anderen kan navigeren en participeren. Dat ze daarbij ook een extraatje geeft waardoor je ook een eigen domeinnaam kan koppelen aan je account is mooi meegenomen.

  Probeer dus bij zo’n keuzes niet te vooringenomen te zijn, want anders zou wel is naast de waarde van dit soort diensten kunnen gaan kijken ๐Ÿ˜‰

 7. Christian schreef:

  Positief bekeken: je staat aan de vooravond van weer heel wat stijgingen, waarover je lekker kunt bloggen onder je eigen domein! ๐Ÿ™‚

  Kunnen wij ook nog wat doen? Oude links vernieuwen op onze blogs? Ergens heel vaak klikken voor je? Dat soort dingen??

 8. @ Mike: in feite is er ook niets veranderd maar blogger verwijst inderdaad simpelweg door en maakt van alle oude url’s ook nieuwe, met dat nieuwe domein. Het belangrijkste punt is dat de zoekmachine van Google dat een tijd lang ziet als een nieuw iets en dus alles moet herschikken. Er wordt dan niks opgeteld, maar alles opnieuw gewogen. Natuurlijk zijn er ook nog oude verwijzingen die in de loop van de tijd herkend worden als gewijzigd…maar dat kost gewoon tijd. Misschien wel een jaar.

  Een heel ander platform nemen zou dan niet uitmaken dat is net zo goed een schone lei. Met dat verschil dat je dan ook nog veel oude rss-leden etc kwijt bent. Nog net wat schoner qua lei ๐Ÿ™‚

  @ Benoit. Helemaal mee eens. Door de laagdrempeligheid wordt blogger wel eens verguisd maar ik ben er niet voor niks bij gebleven. Blogger werkt gewoon prettig en eenvoudig en in een tijd dat nog zoveel dingen je aandacht vragen is dat een groot goed.

  @ Christian: zeker! zonder meer! Ik wil het niet van iedereen vragen maar ik waarder het zeer als mensen die moeite nemen. Dat scheelt op termijn heel veel.

  In jouw geval geldt overigens nog steeds dat technorati je nooit heeft herkend als verwijzend blog. Dat geldt voor veel blogger-blogs. Ik denk dat dat ook komt omdat veel blogs niet zijn geclaimed bij Technorati. Het lijkt zo te zijn dat geclaimde sneller worden herkend.

  Maar dat gok ik maar.

  Bedankt hoe dan ook!

 9. boesje schreef:

  Niet klagen maar dragen

 10. Niet klagen maar laten dragen is beter

  of niet dragen en lekker toch klagen?

  de klacht is mooier dan de vangst?

 11. Lorenz van Gool schreef:

  Ai! Dat is erg jammer. Ik merk hetzelfde, ik ben 25 plaatsen gedaald, want m’n Pagerank is van 5 naar 4 gegaan. Ik had namelijk de beschrijving van mijn website veranderd en dat maakt blijkbaar veel uit! Maar goed, misschien helpt dit ons alleen maar om meer ons best te doen ๐Ÿ˜‰

 12. @ Lorenz: de beschrijving binnen je code, of elders?

  Het is wel weer een stimulans inderdaad. Blijf je scherp van ๐Ÿ™‚

 13. Christian schreef:

  Hmm.. Ik zal eens kijken hoe dat zit bij Technorati, en ik zal links naar jouw blog gaan aanpassen, naar het nieuwe domein. Het is wat werk, maar ach.. Zo krabben we mekaars ruggen eens hรจ? ๐Ÿ˜‰

 14. En da’s altijd goed als je ‘joekte heit’ ๐Ÿ™‚

 15. Jan Tweepuntnul schreef:

  Ha Ed,
  Sta ik voor het eerst zo maar boven je in de Marcom 100 รฉn met een hogere ranking:P Zal wel zeer tijdelijk zijn neem ik aan. Ik zat ook te spelen met de gedachte om naar een wat eenvoudigere domeinnaam over te stappen. Gezien jouw ervaringen wacht ik nog ff.
  grtz. Jan

 16. @ Jan: dat is mooi werk he ๐Ÿ™‚

  Het is wel zo dat hoe langer je wacht, hoe meer herstelwerkzaamheden je later hebt. Maar ik denk dat het wel weer vrij snel zal rechttrekken inderdaad. Dat hoop ik tenminste wel..

 17. Christian schreef:

  Ed – met uw permissie – ik zit nog wat te klooien met dat Technorati. Ik heb in ieder geval m’n eigen blog maar eens een keer geclaimd – geen idee dat dat moest – dus misschien dat al die links naar jou dan ook nog eens zoden aan de dijk zetten.

  Met het vernieuwen van links ben ik ook begonnen, maar ik ben aan het bedenken hoe ik dat slim kan aanpakken. En tja.. dat kost tijd bij mij.. haha! ๐Ÿ˜‰

 18. Jij bent heel goed bezig Christian ๐Ÿ™‚

  Thanks!

 19. Hoi Willem,

  Ik zag je post eerder dan deze reactie ๐Ÿ™‚

  Hartelijk dank wederom!

Reageer