clear

zoeken

search

Zij die het verleden vergeten…

05 juli 2008


Sjeez, van welke planeet komen dit soort lui zeg? Ik begon net een beetje aan te wennen aan een straatbeeld dat opeens overal wordt opgefleurd door rokers, blowers en drinkers, en kreeg ook al meer plezier in de dagelijkse gesprekken over hoe fijn het is dat de overheid zo goed over ons waakt.

Zojuist lees ik echter dat de reforepressie nog maar net is begonnen: nu moeten we ook gezonder gaan eten. Toe maar. Gooi ook nog maar wat belasting op onze befaamde kroketten. Straks mogen we die ook alleen nog op straat eten. Of juist niet.

Het is toch wonderlijk hoe weinig er wordt geleerd van het verleden en van andere landen. De Amerikaanse war on drugs heeft al miljarden gekost maar heeft een averechts effect. Er is geen land waar zoveel drugs wordt gebruikt en waar het beter dan ooit verkrijgbaar is bovendien.
Amerikaanse politici ontkennen dit natuurlijk en doen net of ze nog nooit van de –dankzij de drooglegging– succesvolle maffia hebben gehoord. Het onderzoek van de WHO zal ook wel genegeerd worden. De uitkomsten ervan (PDF) zijn simpelweg te confronterend. ‘Oogkleppen op en geld verslinden’, lijkt het motto van de rakkers. Een lichtend voorbeeld voor hun Europese hielenlikkers.

Averechtse effecten. Pionier Ierland weet er alles van. Maar laten we het daar maar niet over hebben. Het is tijd om de pijlen op de voeding te richten.

Ben ik ff blij dat een makker net tien haringen komt bezorgen. Achterover leunend in het gelid. Dat wil toch iedereen?

@

6 Reacties

 1. En lekker waren ze.. die haringen!!
  ;o)
  Fijn weekend!!

 2. Mischa schreef:

  oh, lekker een harinkie

 3. boesje schreef:

  Met uitjes of met zeekraal ?

 4. Dat zijn ze zeker, al is tien wat veel van het goede 🙂

  Mee juun hee boezerd, mee juun.

 5. Rob Izeboud schreef:

  Ik denk dat George Orwell er in zijn boek 1984 alleen naast zat wat betreft het jaartal!

 6. Dat denk ik ook wel eens..en niet te vergeten vriend Aldous Huxley…

Reageer