clear

zoeken

search

YouTube voor VJ’s: MixMasterTube

21 juli 2008


Laatst sprak ik met de 12-jarige dochter van een vriendin over haar bezigheden op het web en haar mobieltje. Naast MSN en wat sociale netwerken bestaan die activiteiten vooral uit muziek kijken en luisteren via YouTube, al dan niet in de mobiele versie ervan.

Omdat zij thuis werkt met een datalimiet vroeg ik haar of het niet verstandiger was muziek te luisteren via een tool als Deezer. Beeld slokt immers een groot deel van je dataverkeer op. Daar kon echter geen sprake van zijn. “Heel de klas luistert muziek via YouTube”. Daar is geen houden meer aan. Zo gaan die dingen.

Ik moet er dus ook niet van opkijken als YouTube nu ook fungeert als stereo-installatie op puberfeestjes. De pc ff aan, beamertje erbij en GO!

In dat kader is MixmasterTube misschien ook wel een leuke aanvulling. Enter VJ! Op basis van afspeellijsten die je bijhoudt op YouTube kun je daar twee filmpjes mixen. Het is weinig meer dan een beetje faden van links naar rechts maar wat zou het? Beter dat dan knullig moeten klikken op een nieuwe video, juist op het moment dat de eerste kalverliefde je ten dans vraagt.

Aan mij is het geloof ik niet echt besteed, met mijn stuitersmaak. Een mix van Ms. Dynamite met Ignite klinkt behoorlijk belabberd. Doe mij maar Deezah…

Ik heb nu overigens wel de moeite genomen om de mediaplayer TCPMP nu eens goed in te stellen voor YouTube. Af en toe een visueel muziekje luisteren op de Keizer vind ik dan weer wel leuk 🙂


Discover Ms. Dynamite!

@

2 Reacties

  1. madbello schreef:

    Lekker muziekje, alleen die MixmasterTube is volgens mijn off-line.

  2. Nu doet ‘ie het wel. Misschien nog een beetje de hik van de opstart?

Reageer