clear

zoeken

search

Middelburg: hoe een stad niet tot leven komt

01 juli 2008


Frank den Hollander schrijft leuke en lekker weglezende artikelen die vaak een glimlach op je lippen toveren. Toen ik vanavond zijn column over een bezoek aan zijn geboorteplaats Middelburg las verscheen die glimlach ook al snel. Het is altijd leuk om iets dat je zelf goed kent te bekijken door de ogen van iemand anders.

Het centrum van Middelburg blijkt nauwelijks veranderd te zijn, zeker niet als het gaat om ‘bruisen’. Frank heeft daar een verklaring voor die op z’n minst opmerkelijk is te noemen.

Dat er ook veel Middelburgers zijn die nog steeds niet graag naar Vlissingen of Goes afreizen kan ik hier en nu wel benadrukken. Als ik zeg dat ik er vijf keer paar jaar kom overdrijf ik misschien al een beetje. Maar zoals het vroeger was, is het inderdaad niet meer. Nu delen we een zwembad, als semi-stadsgewest, en ja, het is waar: Vlissingen heeft wel die boulevard. Perfect kun je die nog steeds niet noemen maar er hangt zeker meer allure dan in de jaren zeventig (toen ik daar als klein ventje zelf nog woonde)

Toch denk ik zelf dat het met Middelburg ook wel goedkomt. Ik vind het juist wel goed dat de nieuwbouw zich beperkt tot Middelburg-Zuid en de Veerse Poort. Voor de binnenstad is het voldoende als Plein 1940 overdekt wordt en de Markt als plein iets vaker wordt benut.
Met de aanwezigheid van de Roosevelt Academy ben ik ook blij. Dat zorgt voor een frisse wind en heus niet alleen in het uitgaansleven. Dat is goed voor een stad.

Ik begrijp dan ook echt niet dat er nu wordt gemekkerd over een beetje extra geld voor die opleiding. Die steun is juist goed. Ik zie gemeenschapsgeld op de een of andere manier toch liever besteed aan studentenleven dan aan een bodemloze put. Dat er zoveel beton in gaat wordt mij al negen nachten duidelijk gemaakt door een hoop lawaai hier om de hoek.

Misschien hadden ze er beter aan gedaan om het storten ervan een kilometertje te verplaatsen. Zo beroerd is dat plan van Frank immers nog niet πŸ™‚

@

Foto

6 Reacties

  1. boesje schreef:

    Alsof je in Middelburg al om 20:00 uur wil gaan slapen. Laat me niet lachen…….. πŸ˜‰

  2. Da’s waar, maar zo rond drieΓ«n heeft het toch wel wat, de stilte ^^

  3. BirdBlok schreef:

    En natuurlijk kun je in de stad die zwaar ademt makkelijk parkeren. En natuurlijk zijn hier alle parkeerplaatsen vol! En wat dat kanaal betreft: Als Middelburger weet je precies wanneer je wel met de auto naar de Praxis kunt gaan. Mocht je toch onverhoopt voor de brug staan wachten? Niet erg, het bord met de M geeft aan wat we de komende weken gaan doen, ondertussen kijk je naar al die auto’s, de één komt uit Goes, terug van het werk, blij dat Middelburg wacht, de ander komt uit Gent, net gewinkeld, volgende keer niet meer nodig, Middelburg blijkt dezelfde te hebben, je ziet de vele caravans die wachten om de brug over te gaan, zij mogen slechts een paar dagen of weken genieten van al dat moois. Middelburg……daar moet je niet over schrijven, dat moet je beleven πŸ™‚
    M

  4. Middelburgse in hart en nieren πŸ™‚

    Ik zie trouwens net de paardentram onder mijn raam langsklepperen. Afgeladen, zo vroeg in de ochtend…

  5. BirdBlok schreef:

    Middelburgse in hart en nieren! En vooral ook….. dol op dieren!

    Wist je dat die paarden voor die tram eerst een uur of twee in de stralende, stekende zon op onze markt staan? Weliswaar met oogkleppen op, een zak onder hun poepert en een bord ervoor “niet aaien”, maar toch. Als de kar vol is, mogen ze de toeristen door Middelburg trekken. En als ze klaar zijn met dat ritje mogen ze weer op onze markt staan, in de zon, wachten op het volgende ritje.

    Moet jij eens een uurtje, met deze temperaturen, op je favoriete terrasje zitten, zonder parasolletje. En dan een bordje erbij “Geen drinken geven” πŸ™‚

    Enfin, Middelburg is mooi, maar wat mij betreft, mooier zonder paardentram…..
    Birdie

  6. Ik vind ze ook altijd wel zielig inderdaad.

    Ik vind dat bordje “niet roken” al meer dan voldoende nu :-0

Reageer