clear

zoeken

search

Je feeds personaliseren met Feed Sifter

03 juli 2008


Als je veel blogt kan het zomaar gebeuren dat de onderwerpen die je kiest steeds gevarieerder worden. Dat is weliswaar geen probleem voor jou als blogger (het is al genoeg als je jezelf graag breed oriënteert en bereid bent de grenzen van je doelgroepen af te tasten) maar het is voor sommige lezers wellicht minder interessant.

Ik kan mezelf goed voorstellen dat iemand die ZB Digitaal volgt vanwege de berichtgeving over bibliotheken niet zit te wachten op allerlei technische of kolderieke uitstapjes van ondergetekende. Andersom geldt dat natuurlijk ook: sommige lezers zitten juist absoluut niet te wachten op weer een bijdrage over de toekomst van de informatiesector; die zien bijvoorbeeld liever persoonlijke posts.

Als jij dit ook zo ervaart, op deze of andere websites, en je eigenlijk behoefte hebt aan een filter op je RSS-feeds, zou je het gebruik van FeedSifter kunnen overwegen. Dat werkt vrij simpel. Je geeft eerst het adres van de feed op. In het geval van ZBD is dat //feeds.feedburner.com/blogspot/kkJF. Geef vervolgens een of meer trefwoorden op, waarop je de feed wilt beperken. Klik tenslotte op ‘Filter my feed’.

Je hebt nu een gepersonaliseerde rss-feed van ZB Digitaal. Is het niet wonderschoon? Informatiemanagement is overal, je moet het alleen even weten te vinden 🙂


Discover Filter!

@

Via

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Goede tip Edwin – bedankt. De charme van een goeie blog ligt voor mij grotendeels in het onverwachte – het ene moment een bibliotheektechnische bijdrage op hoog niveau en het andere moment plaatjes van bijbelcitaten op onvermoede informatiedragers…

    Remko

  2. Hoi Remko,

    Jij ook bedankt! Dat perspectief spreekt mij ook het meeste aan, da’s mooi 🙂

Reageer