clear

zoeken

search

Gluren met Google: de huiskamer als kijkdoos

27 juli 2008


Google Is Watching, Perhaps Soon In Your Home” kopte InformationWeek twee weken geleden. In het artikel wordt verwezen naar een aantal papers die erop duiden dat Google en Microsoft werken aan technologie die het mogelijk moet maken het (informatie-)gedrag van gebruikers ook te volgen als zij niet online zijn, bijvoorbeeld door te kijken welke activiteiten mensen ontplooien op hun pc of laptop, of door de audiosignalen van de televisie te vertalen naar interpreteerbare gegevens.

‘Ver van mijn bed’, dacht ik aanvankelijk, maar nu ik er beter over nadenk, en me het boek Everyware weer voor de geest haal, weet ik wel beter. Dit is reëel. Privacy en gepersonaliseerde digitale dienstverlening bijten elkaar andermaal. Het plaatst de video’s van toneelgezelschap The Vacationeers weer in een nieuw perspectief.

De papers (PDF) vind je hier, hier en hier.

@

4 Reacties

  1. madbello schreef:

    Dit gaat inderdaad heel erg ver.

  2. Je hebt een verwijzing op zaplog gezet zag ik. Dank je!

  3. Redstar schreef:

    Dit gaat idd heel erg ver, en het is dichterbij dan we allemaal denken..

  4. Om het hoekie als het ware 🙂

Reageer