clear

zoeken

search

FBI geeft gratis jubileumboek weg

23 juli 2008


Om het 100-jarig bestaan op te luisteren heeft de FBI een mooi ‘koffietafelboek’ gepubliceerd: The FBI: A Centennial History 1908-2008.

Het boek kan voor 21 dollar gekocht worden bij Amazon en andere boekhandels maar kan ook gedownload worden op de site van de FBI, in zowel PDF- als txt-formaat.

In het boek ontbreekt ongetwijfeld een hoop gevoelige informatie en de lezer moet er waarschijnlijk niet van opkijken als er een paar feiten zijn verdraaid. Het mag de pret niet drukken. Een diagonale verkenning van de afzonderlijke hoofdstukken leerde mij dat het een informatief boek is, met een mooie vormgeving en vol prachtige afbeeldingen. Het is een aardig inkijkje in de geschiedenis van Amerikaanse inlichtingendiensten.

@

6 Reacties

  1. Robert schreef:

    Wat een stoere actie van de FBI! Het is dan ook een organisatie die miljoenen mensen tot de verbeelding spreekt, leuk dat ze zich daar bewust van zijn en andere mensen dan hun “klanten” een blikje in de keuken gunnen.

    Overigens… Politie Haaglanden heeft een zelfde actie uitgevoerd. Het boek 24/7 is gratis verspreid onder een aantal inwoners van de regio (waaronder ondergetekende) en geeft een leuk beeld achter de schermen. Helaas is het niet in PDF te downloaden 🙁

    Greetz

  2. Ik kan het ook wel waarderen, zulke dingen. Dat je met geheimzinnige dingen bezig bent wil natuurlijk nog niet zeggen dat je niet transparant kunt zijn.

    Is Haaglanden ook niet het korps dat zo graag sms’jes verstuurt naar potentiële getuigen? Of ben ik nu mis?

  3. Robert schreef:

    Inderdaad, dat korps ja. Hoewel korpsen dat vaker doen, had Haaglanden volgens mij de primeur.

    In de moordzaak op de Rijswijkse Anneke van der Stap hadden ze de telefoongegevens opgevraagd van alle GSM’s die zich in een bepaalde periode bij de dichtsbijzijnde GSM-mast hadden aangemeld en al deze GSM-bezitters kregen vervolgens een smsje.

    Een aardige publiciteitsactie om aandacht te vragen voor de moordzaak die helaas nog niet is opgelost, maar ik plaats zo mijn vraagtekens bij het nut van die excercitie.

    Immers, als je iets hebt gezien en je wilt het kwijt, dan had je je allang bij de politie gemeld.

  4. Lijkt mij ook ja. Maar wie weet, zitten ze volgend jaar ook op twitter en bloggen ze gewoon over de vragen waar ze nog mee zitten. Zou best bezoekers trekken vermoedelijk…

  5. Robert schreef:

    Dat doen ze al 🙂 Check de site //www.politieonderzoeken.nl waar je als bezoeker mee kan “speuren” naar misdaden waar de politie geen aanknopingspunten meer heeft.

    Greetz

  6. lol! ik moet eens een beetje meer een vinger aan de pols houden, als het gaat om ontwikkelingen op het web.

    Jij bent een goede post daar in de Haagse Regio 🙂

Reageer