clear

zoeken

search

DOK Gaming: de website van de gameclan van DOK Delft

15 juli 2008


Het is altijd leuk om zo eens in de twee maanden te mailen met Jaap van de Geer, van DOK Delft. Als je dan terloops informeert naar de bezigheden van het moment duurt het soms een paar dagen voordat je een antwoord krijgt maar vervolgens kun je er gif op innemen dat er iets in de mail staat dat je mond doet openvallen.

Deze keer liet ik me ontvallen dat Jaap zich momenteel in een (relatieve) online luwte leek te bevinden. Jaap antwoordde alleen maar ‘hoe bedoel je?’ en verwees naar de mij onbekende URL //www.dokgaming.nl. Aaaargh! Flikt die floeperd het weer!

Uit de introductie op de website:

DOK, de openbare bibliotheek van Delft, zet nieuwe media in om te schetsen hoe de bibliotheek van de toekomst eruit kan zien. Daarbij wil DOK graag de modernste bibliotheek ter wereld zijn en dat betekent dat zij moet blijven ontwikkelen. De Playstation 2 behoort nu al tot de ‘oldskool consoles’, ook de Xbox360 zal een opvolger krijgen en zo is er voor alles wel iets nieuws op komst. Dit wil zeggen dat DOK constant nieuwe media zal moeten aanschaffen en steeds moderne activiteiten zal moeten organiseren om bij de tijd te blijven. Als antwoord op deze nauwelijks te volgen ontwikkelingen introduceert DOK: DOK gaming!

DOK Gaming zal een brug bouwen tussen jong en oud, wel- en niet-gamers. DOK Gaming staat midden tussen alle ontwikkelingen, houdt de vinger aan de pols en benadrukt de educatieve waarde van gamen. Boven alles bestaat het hart van DOK Gaming uit spelers die zichzelf al bewezen hebben en een managementteam met jarenlange ervaring. Een clan van jonge honden die nationaal en internationaal prestigieuze prijzen in de wacht sleept op game-evenementen. Zij worden het moderne gezicht van de bibliotheek, het gezicht van DOK.

Seau! Worden hier even goede zaken gedaan!

De site, die nog niet helemaal af is, is ontwikkeld door Zapnetwork. Ik vind ‘m helemaal goed. Dominant rood, met een stoer logo (dat me overigens wel een beetje aan Half Life doet denken).
Het lijkt me leuk om hier straks de toernooi-ontwikkelingen te volgen.

Iets zegt me dat dit nog maar het begin is. Tijdens Ugame was Eli Neiburger in Delft, als gast van Jaap, Erik en Liesbeth. Eli is niet alleen bekend van zijn boek over gamen in de bibliotheek, hij is vooral een voorloper op het gebied van het meer doen met games en jongeren in de bibliotheek. In de Ann Arbor District Library krijgen de kinderen de regie en de bibliothecaris het respect. Buitengewoon.

In de AADL is echter ook het Game Tournament (GT) systeem ontwikkeld. Via dit netwerk, dat in het najaar de lucht ingaat, kunnen clans van verschillende bibliotheken tegen elkaar spelen. Ik heb zo’n vermoeden dat DOK daar gewoon klaar voor is. Zie ook de GT System Wiki en het verslag van Ugame dat ik eerder dit jaar schreef.

Maar ik ben aan het gissen. Da’s altijd gevaarlijk. Een ding weet ik wel zeker: DOK doet! En da’s goed.

@

13 Reacties

 1. Jaap van de Geer schreef:

  In dit geval alle eer voor Ruben Been! Hij loop stage bij DOK en is verantwoordelijk voor het opzetten van deze prachtige site. Hij zal ook de clan managen.

 2. Dat is een stagiar van jewelste! Is dat ook jonge hond die Eppo belde op zijn buitenlandse reis? Vond ik een mooi verhaal 🙂

 3. Maarre..hoe zit het met dat gissen naar GT? Ik ben toch wel nieuwsgierig 🙂

 4. Ruben Been schreef:

  Haha ja deze jonge hond belde Eppo op tijdens een buitenlandse reis! :p

  Bedankt voor het leuke artikel, Edwin. En natuurlijk ook credits voor Jaap.

  Als je nog iets wilt weten, kun je me een mailtje sturen: ruben@dokgaming.nl

  Groetjes,
  Ruben Been
  DOK Gaming

 5. Ruben Been schreef:

  Oh en nog even een klein detail. Vibemultimedia zorgt voor alle losse ontwerpen. Zapnetwork (zweeds bedrijf) heeft de website gemaakt. Vibemultimedia heeft wÊl de header gemaakt van de website, maar de meeste credits gaan naar zapnetwork.

  Groetjes,
  Ruben Been
  DOK Gaming

 6. Jaap van de Geer schreef:

  GT is nog niet klaar, maar we zijn er natuurlijk wel klaar voor om het te implementeren en dat gaan we zeker doen. De voorzieningen liggen er en het contact met Eli is aanwezig.

 7. Jaap van de Geer schreef:

  Ik heb nog wel een leuk online nieuwtje. Zal ik die dan maar voor ons mailtje voor over twee maanden bewaren 😉

 8. Hee Ruben,

  Goed zeg! Dat verhaal heb ik nog wel een paar gebruikt om te illustreren wat nieuw bloed zoal doet en kan in bibliotheken. Had geen idee dat je hiermee bezig was, nu dus wel. Super!

  Bedankt voor je reacties!

  @ Jaap: blij dat ik ook nog een verband goed leg dan… Voor mooie nieuwtjes houd ik me altijd aanbevolen 🙂

 9. Ruben Been schreef:

  Bedankt, ik heb er ook behoorlijk veel tijd in zitten. Maar dat heeft wel geresulteerd tot iets moois.

  Kijk nog even paar reacties hierboven trouwens. Over dat de website ontwikkeld is door zapnetwork en niet door vibemultimedia.

  Groetjes,
  Ruben Been

 10. Dat zal ik nog even aanpassen Ruben, thanks.

 11. essen2punt0 schreef:

  Kijk! Dat ziet er echt geweldig uit. Wow!

  Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking van GT. Was onder de indruk van Eli’s presentatie en wacht dan ook met plezier af hoe het er bij jullie gaat uitzien (en lopen)

 12. eppo van nispen schreef:

  Jongens ga gewoon weer aan het werk. Dat gedoe om een simpel gamesitje….Er is nog zoveel te doen, er is nog zoveel te doen…..
  uw DOK directie,
  Eppo

 13. Yeehaw, de zweep erover von Nip 🙂

Reageer