clear

zoeken

search

De Na 23 Dingen-Wiki

17 juli 2008


In heel Nederland volgen honderden bibliotheekmedewerkers de cursus 23 Dingen. Als begeleider krijg je een mooi inkijkje in de ervaringen van al die collega’s: je leest hoe iemand helemaal blij kan worden van een toepassing als Last.FM maar bijvoorbeeld ook dat iemand zich helemaal niet op z’n gemak voelt in sociale netwerken. Dat geeft natuurlijk niets. 23 Dingen heeft niet als doel mensen te overtuigen van de meerwaarde van bepaalde toepassingen. Het is juist de bedoeling dat de cursisten er zelf kennis mee maken en er een mening over vormen. Je kunt nu eenmaal niet alles leuk vinden. Waar de een niet is weg te slaan op Flickr.com en daar graag over blogt, is een ander vooral blij met Library Thing zonder dat met zoveel woorden te uiten.

Het kan allemaal.

Het gebeurt ook regelmatig dat de kennismaking leidt tot veel inspiratie bij deelnemers. Zo zijn er groepen die, na de afsluiting van de cursus, enthousiast doorgaan met bloggen. Er zijn er ook die zelf zoekwidgets hebben gemaakt, of mashups van bibliovideo’s, om maar eens een zijstraat te noemen. Daar worden we natuurlijk helemaal blij van. Op die momenten leert de deelnemer en profiteert de ‘Bibliotheek Nederland’ daarvan. Geweldig toch?

Je zou deze extra cursusvruchten het 24e ding kunnen noemen. Om die vruchten voor iedereen te behouden heeft Rob nu de Na 23 Dingen-Wiki ingericht.

Rob en wij -de andere begeleiders- nodigen iedereen van harte uit om aan dit project mee te werken door er actief aan bij te dragen.

Weest welkom!

@

5 Reacties

 1. Henk schreef:

  Gisteren zag ik een auto de parkeergarage inrijden. Nummerbord: 24-DN-GN. Helaas had ik mijn camera niet bij me!

 2. Astrid schreef:

  En waarom staat deze wiki nog niet in de wiki-folder? Mooi plan.

  Volgens mij ligt er overal veel op de planken, dus ik denk dat 2008/2009 een vruchtbaar na23dingenwikischooljaar (3x woordwaarde)wordt!

 3. Rob Coers schreef:

  @ Henk, fantastisch die focus. Volgens mij zien velen alleen nog maar het getal 23 (of 24) in het straatbeeld.
  Overigens opmerkelijk:
  23-DN-GN
  24-DN-GN

  Bron: RDW

 4. @ Henk: lachen dat je de dingen in dingen gaat zien inderdaad 🙂

  @ Astrid: laten we het hopen!

 5. Patricia (No.33) schreef:

  Een goed plan, zo’n verzamelplaats voor concrete “dingen”!
  Groetjes

Reageer