clear

zoeken

search

De kracht van eenvoud en het schipperen van een groep

29 juli 2008

Bovenstaande video verbeeldt prachtig wat er kan gebeuren als er te veel mensen worden betrokken bij de besluitvorming in projecten.

Alles draait om de eenvoud.

@

Via.

7 Reacties

  1. Astrid schreef:

    Briljant!
    Volgens mij legt het niet zozeer de vinger op de zere plek bij teveel betrokkenen, maar bij een te vage opdracht. Of een team dat zelf nog niet zo goed weet welk product ze eigenlijk ontwikkeld willen hebben.

  2. Opdrachten worden zo vaag als teams ‘m maken..mensen geven altijd een eigen draai aan opdrachten of projecten. Denk dat het een wisselwerking is…

  3. Steve Ballmer schreef:

    Reminds me of some of our wonderful “User Interface Operability Focus Groups”. I realize that this video makes fun of it but the truth is that you can never have too much input! I mean, look at what we did with Vista! It rocks!

  4. Anoniem schreef:

    @steve Ballmer,
    Ik werk op een helpdesk die zijn klanten WEL wil helpen en niet alleen geld uit de zak kloppen en ik kan je zeggen dat Vista NIET rockt.

    Maar je was waarschijnlijk sarcastisch.

  5. Geweldig filmpje. Ik heb het alvast aan mijn YouTube playlist toegevoegd. Het illustreert inderdaad wel goed hoe je eerst moet beginnen met te beslissen wat je kernboodschap juist is en waarom je daar zo getrouw mogelijk aan moet blijven. Maar het filmpje illustreert het heel wat beter, dan ik het nu zou kunnen proberen te verwoorden.

    Handig om naar terug te grijpen als je ooit zelf in zo’n situatie terecht komt en je snel en zonder iemand op de tenen te trappen die boodschap wilt doorgeven.

  6. @ Ano: veel klachten over Vista ja?

    @ Benoit: dat is ook het mooie van een blogarchief. Zo in de loop van de tijd bouw je toch wel een verzameling links en media op waar je nog eens naar kunt verwijzen.

    Soms komt het wat blasé over maar het helpt vaak wel…

  7. Dat is inderdaad één van de redenen waarom bloggen nuttig is. Het lijkt mij dan ook niet te blasé om aan de hand van je blog naar informatie te verwijzen als je vragen krijgt. Alles hangt er uiteraard vanaf hoe je doorverwijst uiteraard.

Reageer