clear

zoeken

search

Bibliotheek 2.0 Happe.Ning

18 juli 2008

Net voor de vakantie berichtte ik hier over de plannen voor een “Bibliotheek 2.0 Happe.ning“. Het basisplan is dat we, in drie verschillende sessies, op verschillende locaties een soort Lanparty voor bibliothecarissen en informatiespecialisten organiseren, waarin ideeën worden omgezet in daden, in een vrijblijvende en relaxte sfeer.

De plannen zijn nog niet gewijzigd maar de streefdatum is wel uitgesteld, omdat we eerst aan de slag gaan met de Online Conferentie, in oktober van dit jaar. Op de Happe.Ning-Ning zijn de eerste ideeën alvast op een rij gezet en werkte we samen aan een tekst. Jeroen van Beijnen maakte er een kort filmpje van.

Het is leuk, als er dingen gebeuren.

@

6 Reacties

 1. Henk schreef:

  Het is natuurlijk erg makkelijk om kritiek te leveren vanaf de zijlijn, maar ik doe het toch maar even.

  Geweldig dat er dingen gebeuren, maar dat ‘gebeuren’ mis ik toch in dit filmpje. Dat 1.51 minuut zo lang kan duren… Na het zien van dit filmpje denk ik niet “leuk, ik doe mee!”

  Moeten we er echt nog door prekerige zinnetjes er van worden overtuigd dat er van alles verandert? Er is toch al genoeg visueel materiaal? De Hyvespagina van Eindhoven, de gamesite van DOK, de wiki van Deventer en ga zo maar door… Wat mij betreft een gemiste kans.

 2. Hij kan nog bijgewerkt worden op de happe.ning-ning, Henk. De kansen liggen nog helemaal open. Show us what u got ^^

  Better to light a candle….

 3. @henk
  Je hebt helemaal gelijk. Filmpje is ook een visuele weergave van de teasertekst die voor de sessies van bibliotheek 2.0 geschreven is.

  Natuurlijk is dit niet zo flitsend als het zou kunnen of eigenlijk moeten zijn. Maar helaas heb ik niet de tijd om hier wel een flitsend filmpje van te maken (zou mijn baas niet leuk vinden en mijn vakantie is helaas al volgepland ;))
  En hoewel het filmpje misschien niet zo flitsend is, vraag ik me wel af wat bezoekers van de site langer zullen herinneren, de tekst die ze vluchtig doorgescand hebben, of de tekst die ze in het filmpje hebben gelezen!

  Vind het wel een leuk idee om voor de volgende keer meer visuele elementen en voorbeelden er in op te nemen. Wel een leuke uitdaging. Misschien tijdens de OCN een paar computers met screencastsoftware mee nemen. Kunnen we hier meteen mee aan de slag gaan. (weet alleen nog niet of ik zelf op de OCN aanwezig kan/mag zijn)

  @Edwin Heb het filmpje aangepast aan de hand van de laatste opmerkingen op de happe.ning. De versie waar je naartoe linkt staat helaas niet meer online.

 4. Henk schreef:

  @Jeroen: reclame maken is toch een vak apart; dat merk ik ook iedere keer als er weer een kinderboekenweekprogramma moet worden gepromoot. Prettige vakantie!

 5. essen2punt0 schreef:

  Ik verheug me in ieder geval op een dag collega’s ontmoeten. (of twee ;))

  Het feit dat er vanuit ‘niets’ zomaar al dit komt vind ik geweldig.
  Wie weet is het juist heel erg 2.0 om niet te werken vanuit content maar te wachten op de creatieve inbreng van onze bezoekers. 😉

  Ik vind het in ieder geval al helemaal te gek dat er zoiets als dit ontstaat.

 6. @ Jeroen: ik heb de link aangepast.

  @ Henk: daar heb je gelijk in. En een kwestie van tijd natuurlijk. Als je er echt goed voor gaat zitten kom je best een eind maar ik herinner dat de prachtpresentaties van Marina ook vele uren hadden gekost. Het resultaat is er dan ook naar maar je moet die tijd wel hebben of vrij willen maken.

  Daarom is het zo fijn als er zoveel mogelijk mensen bijdragen, dan komen dingen toch het snelst tot stand (als er niet te veel overleg hoeft plaats te vinden tenminste)

  @ Anne-Marie: eens! Ik ben geen congressenfanaat maar lekker een beetje beppen en ideeën uitwisselen is altijd goed.

  Fijn weekend allemaal!

Reageer