clear

zoeken

search

Met plezier naar kantoor, met plezier op kantoor

29 juni 2008

Ik deed zojuist de test van Volkskrant Banen: Zit jij bij een goede werkgever? Het resultaat: de ZB zou zonder moeite passen in het rijtje van beste werkgevers (volgens VK Banen)

Het is belangrijk om van tijd tot tijd te evalueren wat je perspectieven zijn en of je wel gelukkig bent met je baan. Als dat niet het geval is moet je gewoon vertrekken. Uit het rapport Bakker (PDF) blijkt immers dat je niet bang hoeft te zijn dat je de komende jaren nergens aan de slag kunt.

Het feit dat medewerkers tevreden zijn betekent natuurlijk niet dat er niets meer verbeterd kan worden. Organisaties die al langer bestaan zouden best eens wat vaker naar jonge bedrijven mogen kijken en een voorbeeld nemen aan hun benadering van HRM. Met het bieden van een beetje ontspanning kun je veel winst boeken. Je zou zeggen dat ontspanning eigenlijk niet thuishoort op de werkvloer maar bedrijven als Google en Bol.com weten jongere medewerkers juist aan zich te binden door hen meer te bieden dan werk alleen.

Dat het ook te ver kan gaan bewijzen vele kantoorfilmpjes op het web. Je moet er natuurlijk wel voor waken dat je datatypistes de tijd niet gaan doden met synchroonzwemmen of met hilarische activiteiten als in het filmpje hierboven (ik blijf dat roeiteam briljant vinden!)

Als gamen geen optie is kun je ook de dialoog overwegen. Een beetje communicatie komt de werksfeer ook al ten goede en voorkomt verzuim bovendien. Zelfs het grijze.

@

2 Reacties

  1. Julia schreef:

    Als er in de bieb een synchroomzwemteam zou zijn, ben ik de aanvoerster! Geweldig!

    Het boek Het weekend van zeven dagen gaat ook over de balans tussen werk en ontspanning, heb het gedeeltelijk gelezen maar of het in de bieb toepasbaar is.. Wel is het zo dat de werkgever vaak wel verwacht dat je stukken thuis doorneemt, maar het andersom niet werkt. Toch ligt het gevaar er snel dat er bureaustoelraces worden georganiseerd.. Denk dat het in de bieb tot topsport zou worden ontwikkeld 🙂

  2. Hee Juul,

    Dat lijkt me wel aardig. Doe je dan ook zo’n badmutsje op?

    Ben trouwens ook nog bezig geweest met het domein maar na wat gekloot verwijst mijn blog naar de lege pagina van de domeinnaam. Dat moet dus net andersom. Gauw meer 🙂

Reageer