clear

zoeken

search

Costa Rica: de verkenning van de bestemming

01 juni 2008


Het is weer het betere valrepenwerk: aan de vooravond van mijn vertrek neem ik eindelijk eens de tijd om te kijken waar ik morgen heen vlieg.

Ik heb mezelf eerst ingelezen in het Factbook van de CIA en Wikipedia om snel wat algemene kennis op te doen over het politieke systeem en de geschiedenis van Costa Rica. Het meest opvallend is misschien nog wel dat het een van de meest welvarende landen is van Midden-Amerika en dat het geen leger heeft. Het land wordt daarom ook wel het Zwitserland van Midden-Amerika genoemd.

Het land staat bekend om de rijke en gevarieerde flora en fauna dat het herbergt. Wat te denken van de Quetzal? Toch net ff anders dan een vale gier in het Zeeuwse.

Mijn bestemming, El Guayabo, ligt op een kilometer of 70 van de hoofdstad San Jose en niet ver van de Turrialba Vulkaan, die gelukkig koest is sinds 1866.

Wat ik erg interessant vind is dat er bij Guayabo een park is te vinden met een nationaal monument: de verloren stad van Guayabo. Oh baby! Mooie artefacten! Een interessant verhaal! Historische hemelkaarten!Mysterieuze ballen! Dat ga ik maar wat graag met eigen ogen zien!

De boerderij waar ik verblijf heeft een koffieplantage. Die zie je veel in die regio. Misschien word ik wel keihard aan het werk gezet als bonenplukker…maar wellicht is het toch spannender om Canopy eens te proberen, of een beetje Spaans te leren aan de rivier. Mijn ‘studie’ bij Live Mocha heb ik namelijk veel te vroeg afgebroken.

Laat ik het maar gewoon open houden allemaal en het een beetje laten afhangen van het weer. Het is er warm maar vochtig, las ik zojuist. Het verschil tussen een hangmat en een wandeltocht als het ware.

Kortom: we zien wel, en anders kijken we wel.

Nu snel nog een paar giegjes muziek op de Kaiser mikken.

@

5 Reacties

  1. Marco Adriaanse schreef:

    “Ed & de Kaizer op reis”, mooie titel voor een spannend jongens boek.
    Enjoy!

    Grtz,
    Marco

    ps als je van die verschrikkelijk dure koffie tegen komt die pas echt lekker wordt als een of andere kat ze heeft gegeten en uitges……..
    Ik hou me aanbevolen voor een paar gram.

  2. boesje schreef:

    Saluutjes, en zorg dat je als een afgetrainde koffieboon terug komt eind van de maand. De beachvolley staat dan alweer voor de deur.

  3. He Edje,

    Toch nog ff snel je een hele fijne vakantie wensen! Geniet er lekker van en doe de groetjes aan Sander en Hazel.

    Tot snel!

    grtz Ali

  4. Daan schreef:

    Veel te laat maar ook nog even via ZB Digitaal, enjoy!!!

    Daan x

Reageer