clear

zoeken

search

Op naar de 1000 leden voor Bibliotheek 2.0?

14 mei 2008


In september 2007 werd er al gerept van een als kool groeiend Bibliotheek 2.0 op Ning. Het netwerk had toen 330 leden. Een maand geleden bestond het netwerk precies een jaar. De ledenteller staat inmiddels op 935 leden. Dat maakt een verwachting van 1000 leden reëel.

Da’s best gek als je bedenkt dat een jaar geleden 100 al veel leek.

Ik hoor mensen vaak zeggen dat ze wel regelmatig kijken op Ning maar dat ze niet de behoefte voelen om lid te worden en/of te reageren op bepaalde onderwerpen. Daar kun je natuurlijk weinig tegenin brengen maar toch lijkt het me mooi als er meer interactie komt, er nog meer ideeën worden uitgewisseld en er nog veel meer kennis wordt gedeeld.

We zijn er nou toch, tenslotte.

@

5 Reacties

 1. biebblogger schreef:

  Toch wel een heuglijk feit Edwin. Het eerste begin (nou ja, eerste begin, 1000 is vet veel man) is er. Meer interactiviteit komt hopelijk vanzelf. Misschien is het wel verlegenheid, die collega’s ervan weerhoudt hun meningen en twijfels te uiten. Alles komt uiteindelijk goed.

 2. 1000 leden vind ik toch nog wel weinig hoor Edwin. Dit moeten er toch met gemak 5000 gaan worden 😉
  Er is nog steeds ruimte voor groei en voor actieve leden.

  Misschien dat het nu overigens ook wel eens interessant is om verschillende IDM opleidingen te benaderen. Deze zijn nu natuurlijk allemaal bezig met de ontwikkeling van het curriculum van 2008. Ik denk dat bibliotheek 2.0 hier ook wel een rol in zou kunnen spelen!

  Zijn er geen actieve docenten IDM oid die dit weblog of bibliotheek 2.0 volgen en hier mee aan de slag zouden willen?!?

 3. @ Biebblogger:

  dat denk ik ook 🙂

  @ Jeroen: ik weet in ieder geval dat mijn oud-docent Jos van Helvoort op Ning zit en ook een andere oud docent, Jos van Dijk kijkt hier wel eens. Klaas-Jan Mollema zit ook op Ning en doceert daar ook.

  Van andere opleidingen weet ik het niet zo uit mijn hoofd, maar er zijn er vast nog wel een paar. Misschien een oproep doen op Ning zelf?

 4. Jan Tweepuntnul schreef:

  Ik heb eergisteren alle 500 leden van de NVB in één klap uitgenodigd voor de groep op Bieb2.0. Dat tikt lekker aan:-)

 5. Ooooh, was dat die piek 🙂

  thanks Pal!

Reageer