clear

zoeken

search

Obama 08, hoe nieuwe media politieke campagnes beïnvloeden

23 mei 2008


Ik las er afgelopen week al een artikel over in NRC Next en kom het nu ook weer tegen bij Lorcan Dempsey: de wijze waarop Barack Obama gebruik heeft gemaakt van nieuwe media, met name sociale netwerken, heeft de manier waarop presidentskandidaten campagne voeren in de VS voorgoed veranderd.

Waar old skool politici in besloten omgevingen veel geld werven bij selecte groepjes investeerders koos Obama ervoor om zichzelf vooral online te profileren. Ik kan mezelf herinneren dat ik vele maanden geleden ook al eens werd uitgenodigd voor een heuse Barack-community. Natuurlijk beschikken al die mensen niet over het geld waar vertegenwoordigers uit het militair-industriële complex over beschikken maar het mooie is: als een netwerk van vele miljoenen vrijwilligers per persoon een paar dollar doneert kom je ook aan een mooie oorlogsschatkist.

Ik vind het een mooi verhaal.

@

Reageer