clear

zoeken

search

Naar rust door onrust

30 mei 2008


Maandag vliegen. Naarmate de vakantie nadert wordt het allemaal wat hectischer. Vandaag, op de laatste werkdag nog even naar Utrecht, waar we met een hapje en een sappie gaan bomen over een Happe.ning, later dit jaar. Zowaar een real life samenkomen van gewaardeerde collega’s en collegabloggers!

Nog even snel om dollars. Kappertje gedaan. Wasjes draaien. Eten met matties. Op valreep vaccinaties gescoord. Ouders bezocht. Mails afgehandeld. 23 Dingen bijgewerkt. Alles geregeld voor het project Betabibliotheek dat in juli van start gaat (daarover later veel meer). Een tussentijds functiegesprek gevoerd. Afien, afijn. Schijnbaar moet je door een flinke dosis onrust heen als je rust wilt gaan opzoeken. Razend interessant.

Als ik het goed heb begrepen logeer ik op een boerderij (met koffieplantage) waar ook een internetaansluiting is, zij het via een telefoonmodem. Als dat echt zo is zal er vast nog wel eens een tropisch postje voorbij komen in de avonduren. Of een bijdrage over het bibliotheekwerk in Costa Rica misschien wel. De beroepsdeformatie zal me daar ook vast nog wel een keer bij de lurven grijpen.

Geen garanties echter. Misschien ga ik wel helemaal op in het plukken van koffiebonen, of verdwaal ik in de jungle. Je kunt niets uitsluiten.

Voor de liefhebbers is er in ieder geval al een eerste post te lezen op Livre, a.s. dinsdag. De ‘ankeiler’:

Het lijkt erop dat Nederland waakhonden van het kaliber Wikileaks of het Center for Public Integrity ontbeert, websites die op zoek zijn naar de waarheid en er niet voor terugdeinzen om onthullende feiten op tafel te leggen.’ Dat zegt Edwin Mijnsbergen, die in zijn komende bijdrage voor Livre op zoek gaat naar de waarheid en een transparante overheid, maar daarbij eigenlijk niets vindt van zijn gading. ‘Zijn er dan geen specifieke organisaties in Nederland die betrouwbare websites wijden aan dit onderwerp?’, zo vraagt hij zich af.

In zijn zoektocht naar ‘de’ waarheid stuit Edwin Mijnsbergen onder meer op ‘Klokkenluiders.nl. Maar ook die site is niet wat hij zoekt. “Klokkenluiders.nl is te eenzijdig. Indymedia? Een prachtbron, die echter niet de indruk wekt objectief te zijn. De Integriteit Startpagina wellicht? Die bevat weliswaar interessante links maar niet naar het type website dat bedoeld wordt. Het is om wanhopig van te worden’, aldus Mijnsbergen.

De volledige zoektocht van Edwin Mijnsbergen naar ‘de’ waarheid, wordt dinsdag (3 juni) op Livre geplaatst.

Jullie zijn niet zomaar van mij af ^^

@

12 Reacties

 1. Remco schreef:

  Hey Ed, mocht ik je niet meer zie, een fijne vakantie !!

  vanEs

 2. Robert schreef:

  Idd, hele fijne vakantie!

  Groet,

  Robert

 3. boesje schreef:

  Saluutjes makker, en doe Fisher,als je hem “meet”, en de rest de groeten.

 4. Dappere Bas schreef:

  veel plezier in Utrecht en een hele goede vakantie!!
  ( voor ons ook een beetje vakantie want wanneer jij op vakantie bent, heb ik een stuk minder feeds in mijn reader) :o)

 5. @ All: bedankt. Gaat helemaal goed komen.

  En boezerd: jou zie ik vast morgen nog wel ff 🙂

 6. davidovix schreef:

  Edje

  Goede vakantie man, geniet ervan. Er mocht het ervan komen plaats dan eens een foto met het uitzicht van je slaapkamer das altiet leuk.
  Heel veel plezier en bruun gebronst terug zekers !!!

  gr
  Kees

 7. Komt helemaal goed Kees!

  Tot over een week of wat.

 8. biebkol80 schreef:

  Fijne vakantie!

 9. BirdBlok schreef:

  Wil ook niet van je af!
  Geniet van alles en vergeet jezelf niet,
  Fijne tijd,
  M

 10. Sybilla schreef:

  Heeej, fijne tijd gewenst daarginds! Enne… kom gezond terug 🙂

 11. Juut schreef:

  Heyyy Edje, have fun in Costa Rica!

  XXX

Reageer