clear

zoeken

search

Maakt Google Friend Connect een eind aan de inlogterreur?

12 mei 2008


Als digi-omnivoor word je er wel eens getikt van, al die useraccount bij verschillende netwerken, tools en websites. Sxipper helpt je weliswaar een klein beetje uit de brand, maar nog lang niet voldoende.

In dat perspectief kan het persbericht dat Google deze ochtend publiceerde wel eens heel belangrijk blijken te zijn: vanavond wordt Google Friend Connect gelanceerd.

Friend Connect geeft websitebeheerders de mogelijkheid om features van sociale netwerken toe te voegen aan hun webpagina’s. Het meest interessant is daarbij dat gebruikers niet iedere keer opnieuw hoeven in te loggen op de diverse sociale netwerken waarbij zij zijn aangesloten.

Zaterdag las ik een interessant artikel in Online Magazine: Managing Social Network Tools. Marydee Ojala beschrijft in dat artikel hoe je optimaal gebruik kunt maken van alle Linkedins, Hyves en Nings van deze wereld, zonder dat je productiviteit daardoor daalt. Het zou zomaar kunnen dat dit artikel door Friend Connect binnen een paar weken toe is aan een herziening.

Lees meer over Friend Connect op TechCrunch.

Mooi is het citaat in het persbericht, van de directeur van iLike:

“We want to bring ourselves to every eyeball, not bring every eyeball to us”

Da’s de bom!

@

3 Reacties

  1. essen2punt0 schreef:

    Dat is inderdaad meer dan mooi! Ik wacht nog even rustig af of het inloggen daarmee echt verleden tijd is, maar dit soort projecten hebben mijn stem!

  2. Friend Connect for president 🙂

  3. Op Read Write Web las ik zojuist een vrij kritische bijdrage. Ook even in het achterhoofd houden…

Reageer