clear

zoeken

search

Leestip: Open 13: de opkomst van informele media

28 mei 2008


Hoewel ik nog midden in Willem van Weelden’s boeiende artikel ‘Waden in de informatiezee’ zit -en het cahier dus nog niet helemaal uit heb- wil ik iedereen die geïnteresseerd is in de invloed van nieuwe (informele) media op publieke meningsvorming hier toch alvast attenderen op nummer 13 van het cahier Open: de opkomst van informele media.

Ik kwam het boek bij toeval tegen in een stapel aanwinsten van de Zeeuwse Bibliotheek en lees het met bijzonder veel interesse. Zes artikelen kunnen ook online gelezen worden. Martijn de Waal’s verhaal over de culturele implicaties van Web 2.0 bijvoorbeeld, of het bijtende artikel Nihilisme en het Nieuws, blogging als mentale conditie, van Geert Lovink.

Het is wel jammer dat het intrigerende verhaal dat ik nu aan het lezen ben juist niet online staat. Het betreft een gesprek van van Weelden met Richard Rogers van Govcom.org, over de invloed van algoritmes van zoekmachines op de kwaliteitscriteria van online informatie. Mediakip heeft een aardige blogpost aan dit onderwerp gewijd.

Die Richard Rogers heeft meteen mijn aandacht. Na de vakantie ga ik eens rustig graven in de archieven van govcom. Terloops stuitte ik ook nog op het verrassende Netvibes Universum van het Virtueel Platform. Ook daar keer ik zeker terug, als ik weer iets meer tijd heb.

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    De verwijzing met aanwinsten werkt niet.

    groet,
    Cocky

  2. Hoi Cocky,

    Op mijn pc gaat het gewoon goed, en kom ik terecht op een pagina van Worldcat. Wat krijg jij dan in beeld, helemaal niets?

    Bedankt voor de feedback hoe dan ook!

    Edwin

Reageer