clear

zoeken

search

Google Ocean

01 mei 2008


Het heeft iets fascinerends dat de wetenschap nog steeds niet bijster veel weet van de grote diversiteit aan levensvormen in de diepten van onze oceanen. De diersoorten die wél bekend zijn lijken soms aan een andere wereld toe te behoren. Zeemonsters zijn meer monster dan soortgenoten op het land. Misschien is dat wel de reden waarom documentaires over dit onderwerp mij altijd weten te boeien.

Ik werd dan ook aangenaam verrast door een kort bericht op Bright. Bij Google werkt men aan een broertje van Google Earth en Google Sky, namelijk Google Ocean.

Vanzelfsprekend kan je met behulp van Google Earth nu al veel oceaangerelateerde informatie opvragen maar Google Ocean lijkt daar een nieuwe, driedimensionale dimensie aan te geven.

Ik ben nu al fan van deze applicatie.

@

4 Reacties

  1. Smetty schreef:

    Volgens mij moet jij nu echt dringend op duikcursus. En je hebt eigenlijk alle redenen om het te doen want je woont in het beste “beduikbare” stukje Nederland.

  2. Ik ben altijd een beetje huiverig als ik zelf onder water moet maar aan de andere kant lijkt het me fantastisch.

    Kom je een keertje lesgeven met Eva?

    Er zijn de laatste maanden overigens wel weer een aantal mensen overleden in de Oosterschelde. Dat helpt niet echt bij de beeldvorming :-/

  3. Smetty schreef:

    Duiken is ook fantastisch.

    Voorlopig heb ik geen concrete uitstapjes richting Zeeland gepland, maar die komen er vast. En we willen ook nog eens richting Middelburg afzakken. Ik laat je iets weten.

    Ja die ongevallen, dat klopt. Heel vaak is onverantwoord diep duiken de oorzaak (er is echt geen zak te beleven op 30 meter diep), maar heel soms is het gewoon brute pech.

    Je kan ook op een meer exotische plaats eens van start gaan met een duikcursus. Dus als je ooit op een ik-lig-op-mijn-gat-aan-het-strand- vakantie gaat, dan kan je eens voor duiken kiezen ipv de jeep-safari. 😉

  4. Ha! Misschien kan ik volgende maand wel oefenen in Costa Rica dan 🙂

    Leuk als jullie weer naar Middelburg komen!

Reageer