clear

zoeken

search

Een verschuiving in pagerank, na ruim 2 jaar

06 mei 2008


Ondanks het feit dat er in de blogosfeer veel over wordt geschreven moet je niet teveel waarde hechten aan Google PageRank. PageRank is slechts een van de vele factoren die de ranking van je website of weblog in de zoekresultaten van Google bepalen. De updates ervan zijn vaak grillig.

De berekening van de Google Pagerank vind ik ook maar ingewikkeld. Daar ga ik mij het hoofd niet over breken. Ik check wel regelmatig de verzameling inkomende links, ik monitor de verwijzingen in Technorati dagelijks en ik heb een paar Google Alerts ‘lopen’. Voor wat betreft de pagerank beperk ik mij tot een incidentele controle ervan in een zogenaamde Pagerank Checker en het grappige is: sinds november 2005 was de PR voor ZB Digitaal altijd 5. Niets meer en niets minder.

Tot vorige week. Opeens kreeg ik het getal 6 door. Omdat je niet gewend bent aan zo’n verschuiving controleer je het elders dan ook nog eens. Ook 6.

Dat heb ik te danken aan de toename van het aantal inkomende links.

Dus daarom, niet voor het eerst en ook zeker niet voor het laatst: ik dank jullie wel!

@

2 Reacties

  1. Jens schreef:

    Ik had hetzelfde. Mijn blog is ineens sinds enkele dagen naar 2 gestegen. Eerst stond ik altijd op 0.

  2. Dan is de update waarschijnlijk overal doorgevoerd. Soms zie je inderaad nul staan terwijl er wel een rank is. Het duurt soms wel een paar weken of maanden voordat de weergave klopt, las ik op een van de links.

Reageer