clear

zoeken

search

Virtuele liefdadigheid: Google Earth Outreach

05 april 2008


Robert attendeerde me op een artikel in de NRC Next van 2 april, over Google Earth Outreach, een toepassing binnen Google Earth die de activiteiten van liefdadigheidsinstellingen en andere non/profitorganisaties weergeeft.

Dat was voor mij een goede reden om GE het herinstalleren. Mijn vorige pc had veel moeite met Google Earth maar op de nieuwe draait deze toepassing als een zonnetje. Dat geldt ook voor Outreach.

Toch heb ik GE meteen weer afgesloten. Toen ik zag welke mogelijkheden er inmiddels allemaal zijn kon ik het niet laten om daar ook weer op te klikken. Zit je opeens weer een half uurtje naar boorwerkzaamheden in Antartica te loeren of volg je opeens de da Vinci Code tour.

Het is prachtig allemaal maar al dat spelen kost me veel te veel tijd. Later misschien.

Zie ook de besprekingen in de Pers en op Tweakers.

@

2 Reacties

  1. Robert schreef:

    En het wordt alleen maar meer op het gebied van maps!

    Een collega van mij heeft een applicatie gemaakt waarmee de gegevens uit zijn TomTom via zijn internetverbinding van zijn mobiel iedere twee minuten worden geüpload naar zijn server thuis zodat hij zijn eigen woon-werk verkeer inzichtelijk kan maken. Daar kan hij dan weer een verkeersanalyse op los gooien en zo weet hij welke routes hij het beste kan nemen. Daarvoor maakt hij oa. gebruik van de maps van Live Search Maps.

    Hij wist te vertellen dat in de Microsoft-community het gerucht gaat dat men nu druk bezig is om alle straten in Nederland vanaf straatniveau te fotograferen en dat op te nemen in Live Search Maps. Heel Amersfoort is bv. al op deze wijze gedigitaliseerd. Een soort Google Streetview wordt dat dan dus, maar nu voor heel Nederland (ipv alleen de grote steden)

    In dit tempo is het nog eventjes wachten en je kan automatisch 3D-modellen van straten genereren en zo je eigen spelomgevingen creëren. Kan je je eigen GTA Middelburg maken 🙂 Of een remake van Police Quest 1 maken en als Sonny Bond de “Angel of Death” najagen in een sluimerende provinciestad 🙂

  2. Ik was al aangenaam verwonderd over de werking van google maps op mijn telefoon. Het wordt alleen nog maar mooier.

    Die makker van je is wel handig, als ik he zo lees. Die moest je maar te vriend houden 🙂

Reageer