clear

zoeken

search

Steeds meer redenen om over te stappen op Google Docs…

28 april 2008


Op mijn pc staat een proefversie van MS Office 2007 en ik kan niet anders zeggen dat dit krachtige en prachtige software is. Er is veel verbeterd aan dit product, de afgelopen jaren.
Maar Office is duur, zeker als je voor de meest uitgebreide versies gaat.

Daarom benadruk ik hier nog maar eens dat het zonder meer de moeite waard is om de gratis online alternatieven voor deze software eens uit te proberen. Speel eens met Zoho bijvoorbeeld, of duik nu eens echt in Google Docs!

Vorige week liet ik me positief uit over de mobiele versie daarvan maar er is nog veel meer interessants te zeggen. Zo meldt Willem dat Google Docs nu ook offline beschikbaar is gekomen en wijst Pierre op de mogelijkheid om YouTube-video’s met een enkele muisklik te integreren in je presentaties binnen GD. Het wordt met de maand mooier!

Om mij heen is het gebruik van Google Docs nog bijzonder beperkt. Dat is een gemiste kans, vind ik.

Experimenteer! Je hebt alleen tijd te verliezen, c’est tout.

@

9 Reacties

  1. Christian schreef:

    Quote: “Je hebt alleen tijd te verliezen, c’est tout.”

    Umm.. Da’s nou precies hetgeen waar ik nog het minste van heb! 😉

    (Maar inderdaad, ik ontdek ook meer en meer de voordelen van online alternatieven als Google Docs, vooral het handig kunnen samenwerken en zo. Mooi!)

  2. Fantastische tools idd.

    Vandaag ook weer zelf een online vragenlijst gemaakt voor een inventarisatie binnen verschillende afdelingen.

    Super makkelijk om met Google spreadsheet in elkaar te draaien!

    Maar al ik eerlijk ben denk ik nioet dat ik snel van Office zal af stappen. Ik gebruik Office nog voor te veel verschillende taken waarvoor Google docs nog niet geschikt is.
    Voorlopig vind ik ook dat de beide systemen elkaar prima aanvullen.

  3. @ Christian,

    Haha, dat lijkt de ziekte van nu te zijn, daarom vond ik het wel aardig om juist dat erin te zetten 🙂

    Uiteindelijk kan er in ieder geval ook veel tijd mee bespaard worden. Al die versies van documenten die altijd maar worden rondgemaild slurpen ook vele uren her en der, is mijn vermoeden

    @ Jeroen. Docs haalt het niet bij Office, eerlijk is eerlijk maar als je office niet te gecompliceerd gebruikt kom je best een eind…

  4. Ron_S schreef:

    Office 2007 is even wennen maar daarna wil ik niks anders meer. Wat Google docs en de agenda betreft, die zijn me heel erg meegevallen. Met name het samenwerken is met een paar klikjes te regelen.
    Ik heb een en ander een tijdje geleden met iemand zitten testen en we vonden het jammer dat je geen seintje krijgt als de ander iets heeft aangepast. Of heb ik iets gemist?

  5. boesje schreef:

    Office 2007 duur, ik heb een legale versie voor 12 euries. Als dat duur is? Geldt hier voor jou soms de stelling “Ons Zeeuwen bin zuunig”?

  6. @ Ron: Dat seintje bestaat bij mijn weten niet maar zou wel mooi zijn. Misschien valt er iets te knutselen met XML en RSS.
    Misschien eens mailen naar de grote G?

    @ Boes. Ha, dat krijg ik nu ook altijd te horen: via consortiums of werkgevers is Office helemaal niet duur.
    Maar het grote publiek heeft die mogelijkheid vaak niet he….

  7. Hans schreef:

    Ik werkte al liever met Wordpad dan met Word. Al die mogelijkheden die je nooit gebruikt.

    Snds een paar weken overgestapt naar Google docs. Lekker eenvoudig, lekker makkelijk.

  8. Elke schreef:

    Het moeilijkst zijn de mensen die niks anders verwachten dan een bijlage in MS Word. De iets flexibeleren vinden het iets geeks, als je zegt dat je relatie met Microsoft op een dood punt was gekomen.
    (^_^)

  9. @ Hans: Eenvoud kan zo lekker zijn. Geavanceerde functies gebruik ik ook maar een enkele keer, en met Office 2000 kan ik voorlopig ook nog wel uit de voeten. Knippen en plakken etc doe ik ook altijd in kladblok. Platte tekst is beter dan zwaar opgemaakte…

    @ Ha Elke,

    Dat is inderdaad erg herkenbaar. Een tijdje terug nodigden wij ook een groep uit voor docs en waren toen een week bezig om uit te leggen wat ze moesten doen. Tevergeefs. Dan maar weer bijlagen mailen :-/

Reageer