clear

zoeken

search

Rijksmuseum lanceert Rijkswidget 3.0

20 april 2008


Ik was altijd al gecharmeerd van de Rijkswidget, de widget voor topstukken van het Rijksmuseum, maar kon er zelf niet zo goed mee uit de voeten omdat ik niet veel op heb met widgets voor op het bureaublad van mijn computer.

Zojuist las ik op Museumlab en Madbello echter dat er een nieuwe versie van de widget is gelanceerd die ook geïntegreerd kan worden in weblogs, Netvibes en iGoogle. Dat is natuurlijk helemaal de bom!

Lang leve de kunst, lang leve het Rijksmuseum!

@

7 Reacties

 1. Anoniem schreef:

  Hallo Edwin,
  Het mooie is ook dat je de kleine versie die je in het bericht hebt geplaatst in je sidebar kan plaatsen. Dan zie jij en je bezoekers iedere dag een nieuw topstuk op je site.

  Met vriendelijke groet,
  Peter Gorgels
  Rijksmuseum Amsterdam

 2. Dag Peter,

  Altijd zoekend naar balans in de sidebar zal ik er eens mee beginnen om de widget op Bibliotheek 2.0 te plaatsen. Hoe dan ook mooi werk van jullie!

  Edwin

 3. Overigens wel vreemd. Ik was er van overtuigd dat ik de code van de grote versie had gebruikt en controle leert me dat dat ook zo is (380 pixels). Hoe komt het dan dat deze toch klein in beeld komt?

 4. Saskia schreef:

  Hoi Edwin,
  Het is misschien wel leuk om te weten dat de Rijksmuseum Research Library vandaag ook de eigen widget klaar heeft waarmee gezocht kan worden in de bibliotheekcatalogus. Je ziet ook de titel van het laatst verworven boek. Zie //library.rijksmuseum.nl/rrl/scr/text.pl?lang=nl&nlk=menu_
  Enjoy!

 5. Bedankt voor de aanvulling Saskia!

  I Will 🙂

 6. Jelmer schreef:

  Hoi Edwin,
  Ik zie dat je blog op eigen initiatief de embedcode heeft aangepast. Daardoor laadt de widget met de default instellingen (kleine versie). Je kunt evt de embed code nog een keer opnieuw inplakken om de grote te zien. Maar de kleine is ook leuk 😉

  Groet,
  Jelmer

 7. Ja, wel merkwaardig he?

  Van de grote geniet ik inmiddels dagelijks in Netvibes.

  En zo is de gebruiker meer dan content 🙂

Reageer