clear

zoeken

search

Nlbiblioblogs: de Wiki voor Nederlandstalige Biblioblogs

25 april 2008


Normaal gesproken scan ik vrijwel dagelijks honderden blogs in Netvibes maar de afgelopen weken komt dat er nauwelijks van. Allerlei andere activiteiten zorgen ervoor dat ik daar niet rustig de tijd voor kan nemen.
Sinds ik samenwerk met Rob zijn er bovendien zo’n 100 extra (tijdelijke) feeds bijgekomen: die van de cursisten van 23 Dingen. Daarom scan ik sneller en korter dan ooit tevoren en eerlijk gezegd zint dat me niet zo; ik merk namelijk dat de knar daar knorrig van wordt.

Een indirect gevolg van het tijdgebrek is een radicalere benadering van het saneren van de feeds die ik volg. Als er een tijdje geen updates zijn verwijder ik een feed r├╝cksichtlos. Je moet ergens een grens trekken. Dit heeft dan wel weer tot gevolg dat de bloghorizon niet meer compleet is. In den beginne volgde ik alle biblioblogs -en alles wat daar op lijkt- maar zelfs dat wordt steeds lastiger.

Daarom ben ik blij met het initiatief van Dymphie, Wowter en Ronald: de Nlbiblioblogs Wiki. Daar vind je, heel overzichtelijk, de meeste Nederlandstalige Biblioblogs maar ook tijdelijke weblogs, presentaties, enz.

Er gaat niets boven het gebruik mogen maken van het goede werk van collega’s. Daarom zeg ik: bedankt!

@

4 Reacties

 1. Dymphie schreef:

  Graag gedaan.

  Proberen de wereld in te delen en wat overzichtelijker is een onstuitbare behoefte in ons vak, en daar hebben we zelf ook weer profijt van ­čśë .

  Zolang het te doen valt gaan we er mee door, maar wanneer alle collega’s een blog beginnen is het misschien niet meer hanteerbaar. En dan zien we wel weer.

  Help mee en geef ons tips en feedback.

 2. Ik zal er zeker nog op terugkomen. De basis is in ieder geval prima. Vanuit 23 dingen kan ik jullie later misschien nog wel tippen, als er inderdaad blijvertjes zijn. De meesten hebben geen plannen in die richting maar er zijn er toch altijd weer een paar die de smaak echt te pakken krijgen!

 3. Pierre schreef:

  Niet als kritiek, maar ik snap de logica niet helemaal achter deze uitspraak: Een indirect gevolg van het tijdgebrek is een radicalere benadering van het saneren van de feeds die ik volg. Als er een tijdje geen updates zijn verwijder ik een feed r├╝cksichtlos.

  Ik zou me juist het tegenovergestelde kunnen voorstellen. Dus dat je feeds die een t├ę grote stroom berichten produceren wegens tijdgebrek verwijderd.
  Een feed met zo af en to een post is een feed die juist geen tijd kost om aan te houden.

  Of mis ik iets?

 4. Daar heb je een punt maar mijn ervaring is dat overzicht het belangrijkste is. Ik heb in netvibes ook nog veel feeds staan waar nooit iets gebeurt en die vertroebelen de blik meer dan feeds die ik met een klik als ‘gelezen’ kan markeren.

  Maar er zit wel een zekere tegenstrijdigheid in inderdaad. Zo had ik dat nog niet bekeken ­čÖé

Reageer