clear

zoeken

search

Meer weblogs voor universiteitsbibliotheek Groningen

05 april 2008


Veel ophef maken ze er niet over, daar in Groningen, maar dat ze goed bezig zijn staat voor mij wel vast. Op Boekendingen lees ik zojuist dat de Universiteitsbibliotheek onlangs een nieuw biblioblog heeft gelanceerd: De Wereld aan boeken.

De collega’s uit het Noorden schrijven:

In deze virtuele Wereld aan boeken presenteren we allerlei boeken en collecties. Een klein deel daarvan staat ook in de gedrukte tentoonstellingscatalogus.
Deze site moet bezien worden als een catalogus in wording, wat betekent dat de stukjes bij de eerste presentatie niet af hoeven te zijn. We zullen ze van tijd tot tijd bewerken en aanvullen.

‘Een catalogus in wording’. Dat klinkt me als muziek in de oren. Ik denk overigens dat de tijd nu ook wel rijp is voor Groningen om op de website te verwijzen naar de diverse biblioblogs. Diverse inderdaad. De Digitale Vitrine kende ik al langer maar ik ontdekte zojuist dat er ook nog een kek blog is met de naam Bifolium en ook nog eens een weblog van de afdeling I & C.

De blogs staan allemaal op de eigen servers van de universiteit. Dan lijkt me de koppeling met de website ook wel logisch.

Wat ik wel mis op de blogs is een gezicht. Het zou mooi zijn als de personen achter de teksten ook in beeld zouden komen. Transparant en open.

Misschien komt dat in een later stadium nog wel. Laten we hen eerst maar eens een beetje helpen met de auroriteit in zoekmachines.

Bij deze!

@

Reageer