clear

zoeken

search

Mario Kart Wii: een multiplayer in optima forma

28 april 2008


Het spel Mario Kart bestaat al meer dan 15 jaar en wordt niet zelden weggehoond omdat het er een beetje kinderachtig uitziet op het eerste gezicht. Dat kun je eenvoudig pareren door te stellen dat het spel een van de beste multiplayers ooit gemaakt is. Niet vanwege de graphics, niet vanwege de diepgang: het gaat alleen om het geniale spelelement. Als je niet goed kunt rijden krijg je betere wapens om het je tegenstanders lastig te maken en heb je toch nog kans om een wedstrijd te winnen. Natuurlijk leg je het uiteindelijk toch af tegen mensen die het spel door en door kennen maar toch: je waant jezelf nooit kansloos.

Op tien april kwam de editie voor de Nintendo Wii uit (met een bijgeleverd stuurtje voor de Wiimote) en ik besloot deze game blind te kopen. Afgelopen weekend kreeg ik eindelijk kans om het spel te spelen. Waar ik voor vreesde is inderdaad gebeurd: ik ben ‘eraan’. Deze editie is namelijk briljant. Van de toevoegingen ben ik niet echt onder de indruk (hoewel de motorfietsen super zijn!) maar de mogelijkheid om online te spelen tegen 11 andere coureurs is helemaal de waanzin…en superverslavend bovendien.

Ik werd nog behoorlijk zoekgereden, daar in Amsterdam, maar behaalde gisteravond dan eindelijk mijn eerste online overwinning. De komende weken ga ik op jacht naar verbetering van mijn kunstjes. Ik moet en zal levelen met al die fanatieke Japanners.
[wat kan het toch lekker zijn om onbelangrijke dingen belangrijk te vinden en om in triviale zaken een uitdaging te vinden. Dat is je ware, wat mij betreft.]

Dit spel is overigens ook interessant voor Wii-bibliotheken. Gegarandeerd populair en vrij van geweld. Als dat niet pedagoochem is!

Zie ook de reviews op Gamez en Gamed.

@

9 Reacties

  1. Pierre schreef:

    Is er iemand die nog ergens een zaak kent die geen 3-4 weken levertijd heeft voor dit spel?

  2. Remco schreef:

    Die gaan we dus ook maar aanschaffen voor de DS van Jimmy. Wifi netwerkje heb ik al geregeld, dus scheuren maar!

  3. Jeroen schreef:

    sms die friendcode van je ff door, is wel zo leuk om je af en toe van de weg af te rijden πŸ˜‰

  4. @ Pierre: ik slaagde snel bij Dixons maar dat zal inmiddels ook anders zijn. Of Nintendo creeert bewust schaarste, of Nintendo kan de enorme vraag gewoon niet aan. De Wii is ook nog steeds geen standaardartikel, en die is toch al vrij lang op de markt. Ik heb zomaar de indruk dat de grote N heeeeele goede zaken doet!

    @ Remco:
    Ik begreep van een collega dat die versie ook uitermate verslavend is. Dan heb je helemaal geen omkijken meer naar hem πŸ™‚

    @ Jeroen:

    Komt goed. Ik hoorde pas gisteren van RenΓ© dat dit per spel een andere code is, dat had ik nog niet door. Ik heb jou inmiddels wel uitgenodigd, maar dat zie je misschien nog niet direct?

    En dat zoekrijden gaat je niet zo lang meer lukken kameradski ^^

  5. Hans schreef:

    Mijn zoon Max heeft de game al op 8 (!) april gekocht.
    En hij is het helemaal eens met je recensie: Briljant

  6. Anoniem schreef:

    Of koop een WII gewoon in BelgiΓ«, nul wachttijd πŸ™‚
    blijkbaar is hier niet zo’n gekte, of hebben de dealers meer ingekocht…

  7. @ Hans: ik heb er eigenlijk nog geen slecht woord over gehoord of gelezen. Misschien kom ik hem online nog wel eens tegen πŸ™‚

    @ Anoniem: ik ben erg benieuwd naar de achtergrond ervan. De levering van de hardware is echter geheel in handen van Nintendo. In de UK zitten ze er schijnbaar ook om verlegen want hier in Zeeland kwam iemand een paar maanden geleden een voorraad van 40 stuks even wegkapen. De brutaliteit ^^

  8. Hans schreef:

    Dan zie je alleen zijn achterkant πŸ™‚

Reageer