clear

zoeken

search

Hier aan de kust

24 april 2008


Een paar weken geleden kwam een makker met een prachtige complottheorie over de toekomst van Zeeland en dan met name over de vraag of die groen is of industrieel. Maar al te vaak hoor je dat deze provincie het Florida van Nederland moet worden maar hij wees fijntjes op alle ontwikkelingen rondom de Westerschelde Container Terminal, het asfaltverleden van de nieuwe commissaris, de verzwaring van het spoor (er reden maar liefst een maand lang geen treinen in Zeeland) en het erdoor drukken van de N57. Buitengewoon! Zo had ik er nog nooit naar gekeken.

En nu stuit ik op een ontwerp voor een stad in de Westerschelde van Taco Tuinhof, van RDH.

Dat ontwerp ziet er best strak uit. Het doet me denken aan een soort springschans. Maar op de een of andere manier kan ik nu niets meer los zien van elkaar. Is dit ook een puzzelstukje wellicht? Is dit ook een deel van het grote Zeeuwse schaakspel?

Wie het weet mag het zeggen.

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust
Waar fabrieken heel bewust
al het groene doen verdwijnen
en het asfalt mag verschijnen
En alle bossen zijn verbrand
Maar er is niets aan de hand

@

6 Reacties

 1. Hans schreef:

  pipedream: 1. unrealistic notion: a goal, hope, or plan so fanciful that it is very unlikely to be realized

  Complottheorieën als tag.
  Daar moet ik wel opreageren.

 2. Niks mis met voorkeuren 🙂

 3. Arda schreef:

  Wie het weet, zal het níet zeggen, zo werkt dat vrees ik.
  ‘Ik houd dus mijn hart vast. De predikers van het economisch en technologisch groeidenken interesseren zich geen bal voor enig landschap. Ze vinden het allemaal gezeur.’ schrijft Willem van Toorn in Leesbaar landschap. Voor het grootste deel ook digitaal te lezen.
  Groet van Arda

 4. Hoi Arda,

  Bedankt voor de tip, daar zal ik tzt ook nog eens induiken!

 5. boesje schreef:

  Misschien wel iets voor het nieuwe waterschapskantoor na de fusie. Laat Taco Tuinhof nu juist ook ons huidige kantoor ontworpen hebben.

 6. Grappig zeg, die man heeft veel meer op zijn cv dan ik besefte….

Reageer