clear

zoeken

search

Google Tutor: instructies, tips en advies voor Googlegebruikers

21 april 2008


Meer is minder voor de moderne professional, lees ik op ManagementSite (via Alfred). In die zin zou ik genoegen kunnen nemen met de Googlebijbel die thuis in de kast staat; Google Hacking for Penetration Testers. Een belangrijk nadeel van een gedrukt naslagwerk is echter dat het de actualiteit verliest zodra het wordt uitgegeven. Dat besef deed mij ertoe besluiten toch een rss-abonnement te nemen op Google Tutor, een onafhankelijke website vol tips, trucs en instructies voor het gebruik van Google-applicaties.

Deze site is interessant voor iedereen die ontwikkelingen bij Google wil volgen. Natuurlijk leer je ook veel van -bijvoorbeeld- het officiële Google Blog, maar als je daar informatie inwint moet je toch altijd in het achterhoofd houden dat het berichtgeving is van het bedrijf zelf. Als het gaat om een aankondiging van een nieuwe feature in Google Docs is dat niet zo erg, maar als het gaat om opinievorming mogelijk wel. In dat geval kan een site als Google Tutor soelaas bieden.

Zelf raak ik steeds meer geïnteresseerd in de mobiele toepassingen van Google. Op de TyTN maak ik er meer en meer gebruik van. Google Maps Mobiel in combinatie met ingebouwd GPS werkt heerlijk en toen ik gisteren Google Docs Mobiel bekeek op de telefoon werd ik ook meteen enthousiast. Het aanbod van mobiele diensten is nu nog vrij beperkt maar ik ben er van overtuigd dat Google’s aanbod snel zal worden uitgebreid. De toekomst is mobiel, mobiel is de toekomst!

Als je googlemoe bent maar digitale bijscholing wel kunt waarderen zou je ook een bezoek aan de workshops van Computer Idee kunnen overwegen. Die zijn alleraardigst.

Een leven lang leren, waarom ook niet?

@

7 Reacties

  1. Bedankt voor de tip. Die gaat mijn RSS-reader in.

    Denk idd dat mobiel de toekomst heeft. En wat dat betreft loopt Google inderdaad wel voorop.
    Gebruik zelf regelmatig en met veel plezier Gmail op mijn mobiel.

    Nu maar hopen dat meerdere systeemontwikkelaars hun systeem mobiel toegankelijk gaan maken!

    Want een mobiel uitleensysteem gecombineerd met dit kaartje zou voor de bibliotheekgebruiker wel veel mogelijkheden geven.

  2. Dat kaartje zou inderdaad een hoop perspectieven kunnen bieden. Weer iets moois om in de smiezen te houden 🙂

  3. Heb toch even een paar ideeën “op papier” gezet.
    Denk dat dit wel mogelijkheden biedt voor de bieb!

  4. Erwin schreef:

    Edwin, welke applicáties draai je specifiek op/met mobiel internet?

    Pas geleden plaatste ik overigens op mijn weblog R-win.com een lijstje met favoriete apps en websites.

    Wellicht vind je het aardig die tips te bekijken.

  5. Tomtom, GPRS monitor, Google Maps, Google Docs, mobipocket, OneNote Mobile, quick GPS, Sprite backup, TCPMP mediaplayer, windows live, Worldcard Mobile

    Bedankt voor het overzicht! Kan ik ook weer even in duiken 🙂

    @

Reageer