clear

zoeken

search

Eindelijk: een zoekwidget voor Bibliotheek.nl

22 april 2008


Dit vind ik prachtig: nonchalant en zonder poeha zette Marc van der Meulen een kleine widget op Bibliotheek 2.0, een zoekwidget voor Bibliotheek.nl. Die widget is gemaakt door Nazdrave, die behalve cursist bij www.23dingen.nl ook Senior Developer bij de Overijsselse Bibliotheek Dienst is. Hij schrijft dat dit “in de praktijk vooral neerkomt op het maken van interactieve applicaties voor of ten behoeve van bibliotheken of het Overijsselse bibliotheek netwerk.”

Vanzelfsprekend deelt hij de code ook gewoon met zijn publiek.

Zulke knutselaars hebben we nu nodig in de branche! De OBD heeft er goed aan gedaan hem in dienst te nemen. En vergis je niet: de code ziet er weliswaar eenvoudig uit maar het feit dat de beschikbaarheid ervan zo lang op zich heeft laten wachten zegt eigenlijk al genoeg.

Ik heb de widget in de sidebar geplaatst. Dat gaat nu wel even ten koste van de widget van de Europese Bibliotheek. Die installeer ik later misschien weer wel.

Duimen omhoog voor Nazdrave!

@

8 Reacties

 1. boesje schreef:

  Zeg prutser, ik ben net op de terugweg van de ict-beurs in Utrecht. Heb je nog wilde plannen voor de middag of heb je al lekker gesnipperd ?

 2. Robert schreef:

  Gaaf! Kudos voor Nazdrave!

  Kleine aanvulling echter; hij heeft de code beschikbaar gesteld waarmee je de widget kan implementeren in je eigen website.

  De échte programmacode (dus het stuk waarin de database benaderd wordt en een zoekopdracht/querytje wordt uitgevoerd) wordt niet gedeeld. Maar, dat zou zomaar zo kunnen zijn vanwege beveiligingskwestie.

  Desalniettemin een erg handige widget!

 3. @ Boezerd. Ik heb nog even getwijfeld maar besloot het te laten. Maar laat zal het niet worden denk ik. En Bob kookt vanavond ook nog eens 🙂

  Was de beurs de moeite waard?

  @ Robert: Dat had ik nog niet in de smiezen. Ik heb er maar een plaatje voor in de plaats gezet. In sidebars en op het interne ningplatform werkt ie prima. Zal wel een bloggerissue zijn.

  Nog bedankt voor je twee enveloppen trouwens. Je blijft attent als altijd 🙂

 4. Theo Meereboer schreef:

  @ Edwin: gewoon een simpele, maar echt handige widget. Zo wil je ze graag en vaak hebben. Heb wel even mijn achternaam geprobeerd en werd daar niet per se vrolijk van… Maar feiten zijn feiten 🙂

 5. Inderdaad merkwaardige treffers 🙂

 6. essen2punt0 schreef:

  Mooi he, alles 🙂
  -gewoon bijzonder trots op haar collega is- 🙂

 7. Jan Tweepuntnul schreef:

  Ik hoop dat er nu een mooie reeks bibliowidgets aan komt! Ik heb ‘m ook naar Hyves gemaild om ‘m voor Hyves geschikt te maken.

 8. @ essen: volkomen terecht!

  @ Jan: dat is ook nog eens een goede move! Ik zal gauw eens kijken of hij ook in netvibes past.

Reageer