clear

zoeken

search

Een nieuwe digitale galerij van NYPL

03 april 2008


Dat ik een fan ben van de NYPL Digital Gallery liet ik vorig jaar al doorschemeren. Toen ik op het blog van NYPL Labs las dat er een ‘soft launch‘ heeft plaatsgevonden van een nieuwe interface voor de digitale fotocollecties ging ik dan ook meteen een kijkje nemen.

De nieuwe interface is niet direct mooier dan de oude, maar wel een stuk overzichtelijker. Je bladert nu een stuk eenvoudiger door het enorme aanbod.

Dat het aanbod enorm is zie je vrij snel. Kijk alleen maar eens onder Printing and Graphics en vervolgens onder ‘Cigarette Cards‘ (Wat zijn dat in godsnaam?) en dan weer actrices o.i.d. Wonderbaarlijk! Wereldvreemd!

Een bibliotheek als The Boston Public Library volgt ondertussen het voorbeeld van LOC, door foto’s op Flickr te zetten. Jaaaah! Oorlogsposters! Daar is Edjuh dol op!

@

Toch nog even die sigarettenkaarten opgezocht. Wat zijn er toch veel dingen waar een mens geen weet van heeft :-/

Afbeelding.

5 Reacties

  1. Daan schreef:

    Aha, sigarettenkaarten zijn dus net de speeltjes uit de kinderverrassingseieren van Ferrero maar dan van papier 😉

  2. Alinda schreef:

    Hé ed,

    Zijn deze afbeeldingen dan ook rechtenvrij te gebruiken? DAt is me niet helemaal duidelijk omdat er ook “buy” op de site staat. Want is namelijk wel een ele mooie bron om te gebruiken!

    groet!!

  3. Henk schreef:

    Ik heb plannen om volgend jaar naar The Big Apple te gaan. Dan zal ik zeker een bezoekje brengen aan de NYPL!

  4. Robert schreef:

    @ Daan: Oh ja, die geweldige eieren met de “Happy Hippo’s”-reeks als hoogtepunt!

  5. @ Daan: zoiets ja. Voetbalplaatjes voor rokers!

    @ Ali: er zijn bij mijn weten alleen regels voor commercieel gebruik: zie //digitalgallery.nypl.org/nypldigital_dev/dgprints_licensing.cfm. Commercieel gebruik is alleen als je er zelf beter van wordt volgens mij.

    De foto’s van Boston hebben sowieso Creative Commons.

    @Henk: dat moet je zeker doen. Dan zou ik wel net voor de grote verbouwingen die op stapel staan gaan en daarna nog een keertje erna 🙂

Reageer